Megtalálták egy eltűnt hegymászó holttestét egy amerikai nemzeti parkban

Vágólapra másolva!
A 32 éves Grant Marcuccio augusztus 18-án tűnt el, amikor montanai Glacier Nemzeti Parkban túrázott egy csoporttal. A beszámolók szerint egyedül akarta megmászni az egyik csúcsot, de később nem ért oda a megbeszélt találkozóhelyre. A holttestét vasárnap találták meg.
Vágólapra másolva!

A férfi egy csoporttal együtt indult el túrázni a nemzeti parkba, azonban egy idő után levált a csoportról, hogy egyedül mássza meg a McPartland Peak csúcsát. 

A csoport tagjaival úgy egyezett meg, hogy később egy megbeszélt helyen találkoznak, azonban ez nem történt meg, ekkor jelentették be az eltűnését. 

A kereső csapatok végül vasárnap, a magasból vették észre a férfi holttestét az egyik hegy gerincvonala alatt. A halál okát egyelőre vizsgálják a hatóságot, de a sérülései alapján arra lehet következtetni, hogy lezuhant egy szikláról. 

A Glacier Nemzeti Park a gleccsertavairól, vízeséseiről, völgyeiről ismert, de az ide látogatóknak számolniuk kell a gyorsan változó, szélsőséges időjárással – írja a New York Post

Ahogy korábban megírtuk, három eltűnt orosz hegymászó után indítottak kutatást a pakisztáni hatóságok a közel 8 ezer méteres Gasherbrun IV-en, ami a világ egyik legmagasabb hegye. A csapat tagjai egy tavaly meghalt hegymászó holttestét akarták lehozni a hegyről. A csapat Szergej Nyilov vezetésével indult útnak, akinek mászótársaként Golovcsenko a mélybe zuhant 2023. augusztus 31-én, és az eltűntek között van most maga Nyilov is.

Egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek, mert leszakadt egy hatalmas jégtömb a franciaországi Mont Blanc egyik gleccseréről egy tizenöt fős hegymászó csoport közelében. A mentőalakulatok helikopterek és keresőkutyák segítségével érték el a tizenöt fős hegymászó csoportot, akik a baleset idején, hajnali 3 órakor 4100 méter magasan tartózkodtak. A rendőrség elmondta, hogy a meghalt hegymászó francia állampolgár, a többi érintett állampolgárságáról és a baleset körülményeiről egyelőre nem adtak részletes tájékoztatást. A rendőrség információi szerint a jégtömb természetes úton vált le a gleccserről.

Holtan találták a héten eltűnt japán hegymászók egyikét a Karakorum-hegylánc pakisztáni területen található Spantik több mint 7000 méter magas csúcsának lejtőin. Vali Ullah Falahi, Gilgit-Baltisztán pakisztáni régió Sigar körzetének helyettes vezetője közölte: a holttestet szombaton találták meg a lejtőn kialakított 2-es és 3-as számú táborok között. A tájékoztatás alapján a két hegymászó egy másik, hétfős japán csoporttal indult május 30-án a mintegy 4350 méteren található alaptáborba. A két hegymászó ezt követően hordár nélkül vágott neki önállóan az Aranycsúcsnak is nevezett hegy megmászásának. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!