A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Nem csillapodik a hőség Kínában, rekordot döntött az áramfogyasztás

Vágólapra másolva!
A hetek óta tomboló hőség Kína keleti részén jelentősen megnövelte az otthonok és irodák hűtésére szolgáló energia iránti keresletet, míg Kína belsejében a rizstermés károsodása okoz jelentős problémákat.
Vágólapra másolva!

Hangcsou városa - ahol Kína több óriás vállalata található - ezen a héten betiltott minden nem létfontosságú kültéri világítást és fényjátékot az energiatakarékosság érdekében, mivel az extrém hőség próbára tette az elektromos hálózatokat - közölték a helyi hatóságok.
 A vállalkozóiról és technológiai óriásairól ismert Hangcsou augusztus 2. óta 40 fokot meghaladó melegben sínylődik - számolt be a Reuters.

A közeli Sanghajban a villamosenergia-hálózat maximális terhelése először augusztus 2-án haladta meg a 40 millió kilowattot, mivel a közel 25 milliós városban a hőhullámok miatt megnőtt az áramfogyasztás.
Jelenleg Sanghaj a vezető az országban az áramterhelési sűrűség tekintetében. 

A város központi Lujiazui területe kétszer annyi áramot fogyaszt négyzetkilométerenként, mint New York Manhattanje vagy Tokió Ginza kerülete,

 a helyi hálózatüzemeltető szerint.

A The Business Times szerint a hatóságok közölték, hogy "gyakorlatias" tervet hajtanak végre a közterületek funkcionális világításának biztosítására és az éjszakai közlekedés biztonságának megőrzésére.

Az idei évben Kínában már tavasszal megdőltek a meleg rekordok, majd nyár elején hetekig tartó aszályos időjárás következett a központi régiókban, amely jelentősen sújtotta a mezőgazdaságot, és az aszályos idő tovább folytatódik.

Augusztus 11-ig Hubei, Hunan, Jiangxi, Anhui és Zhejiang egyes részein 37-39 fokos, sőt 40 fok feletti napi maximumhőmérséklet várható.

 A hőség egybeesik a korai rizstermés betakarításával ezeken a helyeken, ami arra ösztönöz, hogy növeljék az öntözést a földek hűtése érdekében.
A szomszédos Dél-Koreából és Japánból halálos áldozatokról is beszámoltak - írja a The Straits Times.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!