A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary

Irán megfenyegette a francia elnököt

Vágólapra másolva!
Irán nem fogja eltűrni az agressziót - jelentette ki Maszúd Peszeskján iráni elnök francia hivatali partnerével, Emmanuel Macronnal tartott telefonbeszélgetésében, amelynek tartalmából szerdán idéztek az iráni hírügynökségek.
Vágólapra másolva!

"Irán sosem marad veszteg az érdekei és biztonsága elleni agresszió esetén" - hangsúlyozta Peszeskján Iszmail Haníje Hamász-vezető Teheránban történt meggyilkolása nyomán. Irán és regionális szövetségesei Izraelt vádolják a július 31-én elkövetett merénylettel.

Amennyiben az Egyesült Államok és a nyugati országok valóban meg akarják akadályozni a háborút a térségben, akkor rá kell bírniuk azt a rezsimet (Izraelt) arra, hogy leállítsa a népirtást, a támadásokat a Gázai övezetben, és fogadja el a tűzszünetet"

 - mondta az iráni elnök.

Bagdad, 2024. augusztus 4. Iszmail Hanije, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet politikai vezetője elleni merénylet miatt tüntetnek iraki nők Bagdadban 2024. augusztus 3-án. Hanije és az egyik testőre július 30-án merénylet áldozatává vált Teheránban, ahol néhány órával korábban Maszúd Peszeskján új iráni elnök eskütételén vett részt. MTI/AP/Hadi Mizban
Iszmail Hanije, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet politikai vezetője elleni merénylet miatt tüntetnek iraki nők Bagdadban 2024. augusztus 3-án.
Fotó: MTI/AP/Hadi Mizban

Az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) külügyminiszteri szintű rendkívüli találkozót tart a közel-keleti helyzet megvitatására a szaúd-arábiai Dzsiddában szerdán. A tanácskozást Irán és Pakisztán kezdeményezésére hívták össze.

Teherán és térségbéli szövetségesei megtorlást helyeztek kilátásba Haníje meggyilkolása miatt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!