90 méteres szuperjacht ütközött egy luxushajóval - elképesztő videón a baleset

Vágólapra másolva!
Egy kilencven méteres szuperjacht, az Ice, balesetet okozott a török vizeken, amikor összeütközött egy 31 méteres luxushajóval.
Vágólapra másolva!

Az Ice nevű, többszörösen díjazott szuperjacht a törökországi Yalıkavak közelében ütközött össze egy kisebb, horgonyzó luxushajóval, az A.Mey-vel - számolt be róla a Boatinternational hajózási portál.

A balesetről készült felvételeken látszik, hogy az Ice olyan erővel csapódott az A.Mey oldalába, hogy az teljesen megfordult.

A balesetről készült videókat azóta több népszerű videómegosztó oldalra is felkerült.

A szakértők szerint a hajók pontos sérülései nem ismertek, de a képeken jól látható, hogy a kisebb, 31 méteres A.Mey hátsó részén jelentős károk keletkeztek.

Az Ice szuperjachtot a német Lurssen hajógyár építette 2005-ben Tim Heywood tervei alapján. A fedélzeten hét luxuslakosztály található, és a hajó üzemeltetéséhez 27 fős legénység szükséges. 

A szuperjacht 2006-ban elnyerte az év motoros jachtja címet a World Superyacht Awards-on.

 A hajót legutóbb 2023-ban hirdették meg eladásra, és akkori, 100 millió eurós vételára alapján a világ legdrágább jachtjai között tartották számon.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy egy brit milliárdos szuperjachtja 22 emberrel a fedélzetén elsüllyedt Szicília partjai közelében. Hét eltűnt ember után kutatott az olasz parti őrség. 

Az elsüllyedt szuperjacht roncsai között kutató búvárok a hat eltűnt utas közül először öt ember holttestét találták meg. Órákkal később további két holttestet emeltek ki a vízből, mielőtt az éjszaka beálltával a keresést leállították. Feltételezések szerint egy víz felett kialakult tornádó miatt borult fel a hajó és 50 métert süllyedt a tengerfenékbe.

Pár hete Mallorcán süllyedt el egy jacht, a fedélzeten öt emberrel, köztük egy német házaspárral és a kisfiukkal. Mind az öt ember sikerült kimenteni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!