A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Joe Biden nevetséges magyarázatot adott a visszalépésére

Joe Biden, JoeBiden, Biden
Joe Biden visszalépése óta görcsösen igyekszik bebizonyítani, hogy megfelelő fizikai és szellemi állapotban lett volna a folytatáshoz
Fotó: AFP/Samuel Corum
Vágólapra másolva!
Részben azért lépett vissza az elnökválasztástól, hogy a Demokrata Párt legsürgetőbb feladatára, Donald Trump győzelmének megakadályozására összpontosíthasson - mondta Joe Biden a CBS televíziónak adott vasárnapi interjúban.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök elmondta, hogy a Kongresszus több alsó- és felsőházi tagja úgy gondolta, hogy az ő választási indulása csökkenti győzelmi esélyeiket. November 5-én nemcsak elnökválasztást, de kongresszusi választásokat is tartanak, amelyen a képviselőház minden helye, a szenátusban pedig a helyek harmada, 34 szenátori szék a tét.

Joe Biden a július 21-én bejelentett visszalépése óta adott első interjúban 

kitartott amellett, hogy nem volt esélytelen a győzelemre, és azt mondta, hogy az általa ismert közvélemény-kutatások visszalépésének bejelentésekor is fej-fej melletti versenyt mutattak republikánus kihívójával, és a választást ő, Joe Biden nyerte volna meg.

Elismerte, hogy négy évvel ezelőtti elnökválasztási indulásakor "átmeneti" elnökként gondolt magára, majd hozzátette, hogy "később a dolgok rendkívül felgyorsultak, és nem sikerült az átmenetiséget megtartani". A korábbi újraválasztási szándékával kapcsolatban közölte, hogy kritikusan fontosnak gondolta a "demokrácia fenntartását", valamint az ország iránti kötelessége közül legfontosabbnak Donald Trump legyőzését nevezte.

A Joe Biden visszalépését megelőző több mint három hétben demokrata párti politikusok, a pártot támogató több híres közéleti személyiség, valamint anyagi támogatók is egyre nagyobb nyomást gyakoroltak az elnökre a visszalépés érdekében. A felszólítások előzménye Joe Biden június 27-én a CNN televízió stúdiójában Donald Trumppal tartott elnökjelölti vitája volt, amelyben az elnök minden felmérés és elemzés alapján gyenge teljesítményt mutatott republikánus kihívójával szemben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!