A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Megdőlt a júliusi melegrekord a kaliforniai Halál-völgyben

Vágólapra másolva!
A feljegyzések kezdete óta a legmelegebb hónapot mérték júliusban a kaliforniai Halál-völgyben, amely nyaranta a Föld egyik legforróbb pontja.
Vágólapra másolva!

A múlt hónapban regisztrált 42,5 Celsius-fokos átlaghőmérséklet 0,2 fokkal haladja meg a korábbi, 2018-ban született rekordot - közölte pénteken a Death Valley Nemzeti Park. A napi csúcshőmérséklet átlaga 49,9 fok volt júliusban. 

Kilenc olyan nap volt, amikor csúcshőmérséklet elérte vagy meghaladta az 51,7 Celsius-fokot, és csak hét olyan nap akadt, amikor 48,9 fok alatt maradt.

Extreme temperatures in Death Valley, California
Hőség a Death Valley-ban.
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A legforróbb nap július 7. volt, amikor 54 fokot mértek a nemzeti park Furnace Creek nevű központi helyén. A hajnalok sem igazán hoztak enyhülést a Halál-völgyben a 35,1 fokos átlagos legalacsonyabb hőmérséklet mellett.

A legforróbb hónapot éltük át a Föld legforróbb helyének történetében

- emelte ki közleményében Mike Reynolds, a nemzeti park vezetője, hozzátéve, hogy az eddigi 10 legforróbb nyár közül hatot az elmúlt tíz évben mértek.

Extreme temperatures in Death Valley, California
A turisták a hőmérsékletet jelző táblákkal pózoltak.
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A Kalifornia és Nevada határán fekvő Death Valley az Egyesült Államok legforróbb, legszárazabb és legalacsonyabban fekvő vidéke.

A földkerekség eddigi legmagasabb - 56,7 Celsius-fokos - hőmérsékletét itt, a nemzeti park irodáinak, látogatóközpontjának és egy múzeumnak is helyet adó Furnace Creek faluban mérték 1913. július 10-én.

A világ számos pontján hőhullámok tombolnak

Július elején akkora hőség volt a Halál Völgyében, hogy a mentőhelikopterek sem tudnak felszállni.

A megfigyelt újkori történelem során Kínában is idén július volt a legmelegebb hónap, a hőmérséklet átlagosan 23,21 Celsius-fok volt.

Több mint húsz melegrekord dőlt meg itthon is július közepén, köztük egy 102 éves. Megdőlt a melegrekord Moszkvában is, több mint száz éve nem volt ilyen hőség. 32,7 Celsius fokot mértek július 4-én.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!