Kamala Harris nem bánja, hogy félrevezette az amerikaiakat Biden egészségi állapotáról

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Kamala Harris alelnök a Demokrata Párt elnökjelöltjeként adott első interjújában elmondta, hogy nem bánja, hogy félrevezette a választókat Biden kognitív hanyatlásával kapcsolatban - írta meg a Daily Wire. A republikánusok szerint ezzel kiderült, hogy a demokraták elnökjelöltje hazudott az amerikai népnek.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, június 28-án tartották meg Joe Biden és Donald Trump között az első vitát, amelyen a világ számára végleg világossá vált, hogy a demokraták elnökjelöltjének gondjai vannak az egészségi állapotával. A BCC szerint összevissza beszélt, nem beszélt világosan, egyértelműen. Nagyjából a vita felénél a Biden-kampány képviselői elkezdték híresztelni az újságíróknak, hogy az elnök megfázott - ezzel próbálták megmagyarázni a furcsa, reszelős hangját. Ez lehet, hogy így van, de ez is csak kifogásnak, magyarázkodásnak tűnt a BBC szerzője szerint. Azt írják, néhány válasza értelmetlen volt. 

Az MSNBC szerint is szörnyű volt Biden teljesítménye, aki egyértelmű vesztese lett a vitának. Úgy látták, a jelenlegi amerikai elnök az utóbbi idők egyik legrosszabb vitateljesítményét nyújtotta. A New York Post címlapján azzal a szöveggel jelent meg róla a tudósítás, hogy a Biden-elnökség végének lehettünk a szemtanúi. 

Pár nappal később már Joe Biden is elismerte, hogy hibázott, gyenge teljesítményének okozójául pedig állítólagos megfázását tette meg, így azonnal orvoshoz fordult. A vitát követően hatalmas pánik alakult ki az amerikaiak körében, egy július végi  Rasmussen-felmérés szerint az amerikaiak többsége azt szerette volna, ha az elnök azonnali hatállyal lemondott volna az elnökségről. 

Ennek ellenére Kamala Harris még 2023-ban az Associated Pressnek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy minden rendben van az elnökkel. A baloldali CNN csatorna a csütörtök esti beszélgetés során arról kérdezte, hogy utólag megbánta-e, hogy "rendkívül erősnek" nevezte Joe Bident a június végi katasztrofális vitán nyújtott teljesítménye után.

A következőket válaszolta:

Nem, egyáltalán nem

- mondta Harris.

Harris megjegyzéseire a republikánusok elnökjelöltjének, Donald Trumpnak a kampánystábja azonnal reagált: 

Kamala azt mondja, hogy nem sajnálja, hogy eltussolta a korrupt Joe Biden nyilvánvaló kognitív hanyatlását - és hazudott az amerikai népnek.

A vitán való leszereplésnek végül az lett a következménye, hogy Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és az abból való küzdelemből. Ezzel pedig gyakorlatilag elismerte, hogy nem alkalmas arra, hogy az Amerikai Egyesült Államokat vezesse. Sorosék és a demokraták pedig a szélsőbaloldali, antiszemita, LMBTQ-propagáló Kamala Harris alelnököt tették meg Donald Trump kihívójának. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!