A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Kamala Harris nem is próbálja titkolni, hogy a transzneműséget igyekszik népszerűsíteni

Kamala Harris pride
Fotó: TASOS KATOPODIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Egy transzneműeket támogató híroldal szerint az alelnök már 20 éve a transzneműek jogainak határozott szószólója és híve. Számtalan alkalommal készített közös képeket drag queen előadókkal és Jézusnak öltözött transznemű nővel is, mellyel nyilvánosan kifejezte támogatását a transznemű mozgalommal.
Vágólapra másolva!

A Slate nevű oldal idézett egy transznemű aktivistát, Shannon Mintert aki egy régi, állhatatos, elkötelezett és jól tájékozott szövetségesének tartja Kamala Harrist.

Többször is felhasználta pozícióját és befolyását, hogy segítsen intézményi és állami támogatásokat szerezni a közösségünknek. Folyamatosan arra törekedett, hogy más embereket is magával hozzon, és hogy még több szövetségest szerezzen a számunkra.

A Breitbart felidézte, hogy Harris már évekre visszamenőleg is következetesen támogatja a transzneműeket, mely csak növeli az amerikaiak körében a népszerűtlenségét. A 2020-as elnökválasztási kampánya során arra tett ígéretet, hogy azon fog dolgozni, hogy a transznemű bűnözők elkerüljék a börtönbüntetést, mivel „az LMBTQ+ közösség nagyobb arányban vannak kitéve az erőszaknak és a támadásoknak a börtönben". 

Valamint a napokban került fel az X-re egy beszélgetés azon része is, amelyben az elnökjelölt azzal kérkedik, hogy minden transznemű rabnak a börtönrendszerben hozzáférést biztosít az adófizetők által finanszírozott nemi átalakító műtétekhez.

2023 nyarán, a Pride-hónapban az alelnök meglepetésszerűen jelent meg abban a Stonewall Innben, amely az 1969 júniusi felkelés helyszíne volt, amelyet nagyrészt fordulópontként könyvelnek el a modern melegjogi mozgalomban. 

A transznemű ideológia sajátja, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy a mindenkori kormányzat ne ismerje el nyilvánosan a két nem közötti biológiai különbségeket, helyette támogassa egyes egyének azon igényét, hogy ha az ellenkező nemhez kívánnak tartozni. Mindehhez pedig hatalmas partnerre leltek a progresszív-liberális politikusok és aktivisták személyében. Az amerikaiak túlnyomó többsége azonban elítéli ezt a nyomulást,

egy felmérés szerint a részt vettek 77 százaléka szerint a politikusok csupán arra használják a transzneműséget, hogy eltereljék velük a szavazók figyelmét.

A Ruduxx beszámolt arról a transznemű férfiról, akit 2009-ben ítéltek el miután brutálisan meggyilkolta feleségét akiért megpróbált kilépni a kapcsolatukból. 2021-ben azonban átkerülhetett a kaliforniai női börtönbe, miután hoztak egy olyan törvényt, mely megteremtette "a nemi identitás alapján történő elhelyezés jogát" Kaliforniában. 

A Breitbart emlékeztet, hogy egy "Nők Kamaláért" elnevezésű adománygyűjtésen meghívott vendég lehetett a magát nőnek valló férfi aktivista, Charlotte Clymer is akit korábban nőket verbálisan bántalmazott egy Facebook-csoportban.  

Megírták, hogy Harris unokahúga, Meena segített elkészíteni Dylan Mulvaney transznemű aktivistának egy műsort is. 

Azóta, hogy 2021-ben a demokraták alelnöke lett, számtalan alkalommal készített közös képeket drag queen előadókkal és Jézusnak öltözött transznemű nővel is, mellyel nyilvánosan kifejezte támogatását a transznemű mozgalommal.  

Ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk, a Fehér Ház oldalán fellelhető életrajza szerint Harris alelnököt 2004-ben San Francisco kerületi ügyészévé választották, ahol az LMBTQ+ jogokért indított mozgalom egyik országos vezetője volt, és ő adott össze két nőt, az első azonos neműek esküvőjén a 8. törvényjavaslat hatályon kívül helyezése után.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!