A karmos játékgépek Rio de Janeiro új közellenségei

Vágólapra másolva!
A brazil rendőrség nyomozást indított karmos nyerőgépek miatt és számos házkutatást is tartottak az ügyben. A feltételezések szerint a maffia üzemelteti a karmos gépeket, amik azt a látszatot keltik, hogy egy kis ügyességgel bárki plüssfigurákat nyerhet. Viszont a jelek szerint a gépek programjába belenyúltak, hogy csak sokadik próbálkozásra lehessen nyerni rajtuk.
Vágólapra másolva!

Rio de Janeiro eddig is hírhedt volt az utcai rablásokról, a korrupt politikusokról, a kegyetlen milíciákról és a Kalasnyikovval hadonászó drogkereskedőkről és 

a városban most új közellenség jelent meg, ami nem más, mint a plüssfigurás játékgépek. Pontosabban a joystickkal vezérelt karmos automaták. 

Karmos nyerőgép. Fotó: James Hardy / AltoPress / PhotoAlto via AFP

A karmos játékgépek megtalálhatók Rio bevásárlóközpontjaiban, metróállomásokon, szupermarketekben, játéktermekben és játékboltokban. Szerdán a riói rendőrség 16 házkutatási parancsot adott ki az automaták miatt, mivel a rendőrség szerint a karmos automaták becsapják a felhasználókat, akik elhiszik, hogy a plüssállatokért való játék csak az ügyesség próbája. 

Valójában ezek szerencsejátékok - akárcsak a nyerőgépek - és ezért illegálisak a rendőrség sajtóosztálya szerint. 

A házkutatások alkalmával a rendőrök karmos játékgépeket, laptopokat, tableteket, mobiltelefonokat, egy lőfegyvert és több plüssállatot is lefoglaltak. Vizsgálat indult, hogy szervezett bűnözői csoportok állnak-e a háttérben, mivel azok számos nyerőgépet üzemeltetnek a városban és egy népszerű lottójáték is hozzájuk köthető. 

Brazília déli részén, Santa Catarina államban a rendőrség szerdán további három házkutatást tartott ugyanezen művelet részeként. Ez volt a második ilyen rendőrségi razzia, miután májusban a rendőrök 80 gépet koboztak el. Ezek a gépek nem csak 

hamisított plüssfigurákkal voltak feltöltve, de a programjuk elemzése során kiderült, hogy a nyerő húzásokat csak meghatározott számú próbálkozás után engedik

 - áll a rendőrségi közleményben. A rendőrség által májusban lefoglalt közel 13 000 plüssállatot eredetileg meg akarták semmisíteni, de az állami törvényhozók kérése egy bíró megkímélte azokat. Így a rendőrség a plüssállatokat olyan családoknak adományozta, akik elvesztették otthonukat a Rio Grande do Sul állam déli részén pusztító hatalmas áradásokban. A szerdán lefoglalt plüssállatok sorsa egyelőre tisztázatlan - írja az AP News.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy férfi egymás után háromszor nyert egy Las Vegas-i kaszinóban. Illetve arról is írtunk, hogy egy titkos ajtón keresztül lehetett bejutni a tiltott nyerőgépekhez egy zalaegerszegi kocsmában, amiről csak a beavatottak tudtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!