Késes támadó őrjöngött egy reptéren

Vágólapra másolva!
Newark Liberty nemzetközi repülőtéren történt a drámai eset. A 36 éves Melissa Mauldin barátját várta vissza a mosdóból, amikor az 54 éves támadós, Xiong Jin arcon szúrta egy késsel.
Vágólapra másolva!

A férfit gyorsan elfogta a rendőrség, az elkövetőről később kiderült, hogy visszaeső, valamint az áldozat számára teljesen ismeretlen, olvasható a DailyMail-en megjelent cikkben. 

A támadás az A terminál indulási szintjén történt a New Jersey-i repülőtéren 17 óra körül, mindössze nyolc nappal azután, hogy a gyanúsított szabadlábra került a csaknem hároméves börtönbüntetéséből, amit súlyos testi sértés miatt kellett letöltenie.

A férfi jelenleg őrizetben van, és várhatóan gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene. A gyanúsítottat jelenleg az essexi megyei börtönben tartják fogva.

Ez a férfi komoly veszélyt jelent a társadalomra, és őrizetben kell maradnia - akár börtönben, akár pszichiátriai intézményben -, hogy megakadályozzuk azt, hogy ilyesmi ismét előfordulhasson

- mondta Mauldin.

Senkinek nem kell elviselnie egy ilyen traumatikus eseményt, és elkötelezett vagyok amellett, hogy Xiong Jin ne kapjon több lehetőséget erre.

Az áldozat egyébként egy esküvőn vett részt korábban és a hazaútra készült, amikor a sokkoló eset történt. 

A mély vágás mellett orr- és arccsonttörése miatt is kezelik. 

Ha bűnösnek találják a férfit, akkor ez lesz a harmadik késelés, amiért elítélik Jint. 2009-ben ugyanis egy éles ceruzával nyakon szúrt egy New Jersey-i javítótisztet. Két évvel korábban pedig két embert késelt meg, miután meghívták őt otthonukba, egyszer pedig azzal is megvádolták, hogy megpróbálta leszúrni egy kínai étterem tulajdonosát.

Jin legalább három különböző ügy miatt ült 2009 és 2024 között. 

Legutóbb augusztus 17-én engedték szabadon. Jin letartóztatását a rendőrök Ryan Mangold tiszt hősiességének tulajdonították, aki gyorsan lefegyverezte és megbilincselte az őrjöngő elkövetőt, ezzel megmentve Mauldin életét. 

Idén júliusban a Miami repterén történt késes támadás, 2023-ban pedig Atlantában játszódott le egy hasonlóan horrorisztikus esemény. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!