A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Kiégett egy menedékház Romániában

Vágólapra másolva!
Kigyulladt és teljesen leégett egy menedékház a romániai Lisza községben vasárnap reggel. A helyzet rendkívül veszélyes volt, mivel a házban gázpalackok voltak, amelyek bármikor felrobbanhattak volna.
Vágólapra másolva!

A tüzet a helyi lakosok jelentették be. A sűrű füst gyorsan beborította a területet. 

Attól féltek, hogy a tűz a szomszédos épületekre is átterjed.

A helyszínre a fogarasi és viktóriavárosi tűzoltóság vonult ki. A tűzoltók egy része a tűz oltására koncentrált, a többiek a szomszédos épületek védelmét látták el, megakadályozva a lángok továbbterjedését - számolt be róla a Maszol.

Szerencsére a nyaraló üres volt a tűz kitörésekor, és nem jelentettek sérülteket. A helyzet azonban rendkívül veszélyes volt, mivel a házban gázpalackok voltak, amelyek bármikor felrobbanhattak volna

– számol be a felügyelőség.

A tűzoltóknak sikerült gyorsan megtalálni és kivinni az épületből a palackokat. Lehűtötték őket, hogy megakadályozzák a robbanást. A tüzet két órával később tudták véglegesen eloltani.

A hónap elején arról is beszámoltunk, hogy tűz volt egy szálloda első emeleti szobájában Sopronban, a Várkerületben. A város hivatásos tűzoltói a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett előbb négy porral oltóval, később két vízsugárral dolgoztak a lángok megfékezésén, majd megkezdték az átszellőztetést.

Egy ember meghalt, amikor kigyulladt egy hétvégi ház július végén a Pest vármegyei Dömsödön. A tűzoltók a lángok megfékezése közben találták meg az ötvenes éveiben járó nő holttestét.

Megrázó reggelre ébredt júliusban a székesfehérvári Almássy lakótelep is. Egy négyemeletes társasház negyedik emeletének egyik lakása borult lángba. Egy fiatal nő kiugrott a tetőtéri lakásból menekülés közben.

Azt is megírtuk, hogy egy dunakeszi tűzhöz hat járművel vonultak a budapesti tűzoltók, ahol egy tízemeletes társasház egyik negyedik emeleti erkélye, és az erkélyre nyíló huszonöt négyzetméteres nappali égett. A tűz később átterjedt az ötödik és a hatodik emeleti erkély egy részére is.

A tűzoltók oltás közben egy magatehetetlen idős nőt találtak, kihozták az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzoltók összesen ötven embert kísértek ki az érintett épületből, a mentési munkálatokat és az oltást biztonsági rácsok nehezítették.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!