A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt egy 3 éves kisfiú a forró autóban, miután apja magára hagyta

Vágólapra másolva!
Egy hároméves kisfiút egy forró autóban találtak meg egy michigani parkolóban álló terepjáróban, miközben apja otthagyta, hogy munka után bevásároljon egy helyi szupermarketben.
Vágólapra másolva!

A fiút kedden találták meg a Michigan állambeli Kalamazoo megyében egy szupermarket mellett parkoló terepjáróban, apja állítása szerint munka után megállt ott, hogy gyorsan bevásároljon. A Kalamazoo megyei seriff hivatala hőséggel kapcsolatos incidensként kezeli a gyermek halálát, olvasható a Mirroron megjelent cikkben. 

A vizsgálat most folyik, a seriffhivatal igyekszik kideríteni, mennyi ideig állt az autó a parkolóban. A megyei seriff hivatala jelenleg nem tud további tájékoztatást adni.

Az eset Vicksburgban, egy Kalamazoo megyei kisvárosban történt, a hőmérséklet kedden elérte a 30 fokot. Ha bebizonyosodik, hogy hőség okozta haláleset akkor ez lesz az első az ezzel kapcsolatos haláleset idén Michiganben, a Kids and Car Safety nemzeti gyermekbiztonsági érdekképviseleti csoport állítása alapján.

Továbbra is tisztázatlan, hogy az ügyészek szándékoznak- e vádat emelni a fiú apja ellen, miközben a nyomozás még folyamatban van.

Egész évben felelőtlenség az autóban hagyni egy gyereket, még akkor is, ha a kocsi ablakai résnyire le vannak húzva. Hőségben pedig akár halált is okozhat, csupán néhány percig is bent hagyni egy gyereket az autóban. 20 perc alatt 43 fokos hőség alakulhat ki a kocsiban, még akkor is, ha kint 26-27 fok van. Egy olyan napon pedig, amikor 30 fok feletti a hőmérséklet a szabadban, elég 10 perc is, hogy 70 fokosra forrósodjon az autó belseje. Ennek ellenére is vannak olyan felelőtlen szülők, akik több órára is az autóban hagyják a gyerekeiket, akik sok esetben már nem élnek, mikor rátalálnak a hozzátartozói.

Arról is írtunk, hogy júliusban egy forró kocsiban hagytak egy csecsemőt Rotterdamban. A mentők percekig küzdöttek a baba életéért, de már túl késő volt, a gyerek teljesen kiszáradt és meghalt. Nem sokkal később a rendőrök letartóztattak egy férfit, akit hétfő este kihallgattak. A rotterdami rendőrség kezdetben nem volt hajlandó megmondani, hogy milyen kapcsolatban áll a kisbabával, és hogy rendelkezik-e belga állampolgársággal. Egyes médiumok arról számoltak be, hogy ő volt a gyerek apja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!