A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kivégeztek egy férfit, aki a saját cipőfűzőjével fojtott meg egy nőt

Vágólapra másolva!
Közel három évtizeddel ezelőtt végzett egy többgyerekes anyával egy férfi Texasban. A gyilkos a saját cipőfűzőjével fojtotta meg a nőt, majd a holtestét egy mély gödörben akarta elrejteni, azonban másnap a rendőrök megtalálták. A bírósági tárgyalásokon a gyilkos eleinte tagadta, hogy ő ölte meg az anyát, majd végül mindent elmondott a bírónak, ahol még az is kiderült, a gyilkosság előtt többször követett el betöréseket.
Vágólapra másolva!

Augusztus 7-én végezték ki Texasban az 54 éves Arthur Lee Burtont, akit a 48 éves Nancy Adleman meggyilkolásáért ítéltek halálra. 

Nancy 1997. július 29-én este 7 óra körül indult futni a háza körül, Houston nyugati részén. A nő szinte mindennap járt futni és mindig ugyanazon az útvonalon kocogott, de aznap este már nem ment haza többet. 

A háromgyerekes anya családja híva a rendőrséget, akik másnap reggel egy négy méter mély gödörben találták meg Nancy holttestét a Brays Bayou erdő szélén. Az anyát brutálisan megverték, ruháit levették róla és megfojtották. 

Tíz nappal később Arthur Lee Burtont őrizetbe vették. A férfi eleinte tagadta, hogy köze lenne a nő meggyilkolásához, azonban mikor a nyomozók elég bizonyítékot találtak a férfi ellen, akkor beismerő vallomást tett. 

A bírósági tárgyalásokon azt is elmondta, hogy 

Nancy még élt, mikor bevitte az erdőbe, ott pedig addig fojtogatta, amíg el nem ájult. Ezután levetkőztette, hogy megerőszakolja, de a nő közben magához tért. Ekkor addig fojtogatta, amíg végül Nancy meghalt.

A holttestét csak később rejtette el, mivel a gyilkosság közben látott az erdőben egy járókelőt, akitől megijedt és elmenekült a helyszínről. Mikor visszatért, akkor ásott egy négy méter mély gödröt és beledobta a holttestet. A férfit 1998-ban az esküdtszék bűnösnek találta.

Később a gyilkos egy börtönpszichológusnak azt mondta, nem tehetett róla, hogy megölte a nőt.

image

A bíróság a férfi múltját is megvizsgálta. Ekkor fény derült arra, hogy a férfi 18 éves korában egy hónap alatt 39 betörést követett el. 2002-ben bátyja azt vallotta, hogy testvére 17 évesen kokaint árult és 16 évesen pedig marihuánát is fogyasztott. 

Arthur Lee Burtont nitrogén-gázzal végezték ki. A férfi volt a harmadik elítélt Texasban idén, akit kivégeztek - írja a Mirror.

Július közepén egy másik texasi férfit is kivégeztek, aki 1998-ban megölt egy idős asszonyt. A most 47 éves Ruben Gutierrezt a 85 éves Escolastica Harrison 1998-as meggyilkolásáért ítélték el. Az ügyészek szerint a gyilkosságot azért követték el, hogy ellopjanak a nőtől több mint 600 ezer dollárt (215 millió forintot), amit a nő otthonában rejtegetett.  A halálos injekciót julis 16-án este, a huntsville-i állami büntetés-végrehajtási intézetben fogják beadni az elítéltnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!