A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leopárd támadt rá két férfira egy légi támaszponton

Vágólapra másolva!
Egy leopárd támadt rá két dél-afrikaira egy légierő bázisán, a világhírű Kruger Nemzeti Parkkal közelében.
Vágólapra másolva!

A legénység egyik tagját gyakorlatozás közben támadta meg. Egy másik, a bázison dolgozó civil pedig sétálás közben találkozott a leopárddal – mondta a légierő szóvivője. A két férfit kórházba szállították, de szerencsére kisebb sérülésekkel megúszták a támadást. 

Egyiküket már kiengedték a kórházból, a másik férfinak még csütörtökig bent kell maradnia. 

A múlt héten történt támadások ráirányították a figyelmet az ember és a vadon élő állatok közötti kölcsönhatások folyamatos kihívására a vadrezervátumokkal határos területeken - írja a BBN Times.

A leopárdot szerdán sikerült befogni. A Hoedspruit légitámaszponttól körülbelül 100 kilométerrel távolabb szabadon engedték a vadállatot. A BBC közlése szerint a légierő tábornoka elmondta, hogy 

gyakran találkoznak leopárdokkal, körülbelül 150 egyedről tudnak, akik a környéken élnek, 

de nagyon ritkán támadnak emberre. 

A Kruger Nemzeti Park szerint a leopárdok többnyire éjszaka aktívak, sokféle zsákmányra vadásznak, beleértve a gnúkat, antilopokat és halakat.

Tavaly a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban egy reggeli szafarin részt vevő csoport két leopárddal találkozott. A turisták halálosan megrémültek, de a leopárdok szerencsére nem támadtak rájuk, az egyik viszont megrágta a turistákat szállító terepjáró gumiját. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!