Három férfit letartóztattak a Notting Hill-i karneválon történt késelés miatt

776194090
Letartóztatások a Notting Hill-i karneválon történt késelés után.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Három férfit letartóztattak egy 32 éves anya megkéselése miatt, aki a Notting Hill-i karneválon két csoport verekedésébe keveredett.
Vágólapra másolva!

A nő, aki gyermekével együtt vett részt a nyugat-londoni rendezvényen, továbbra is kritikus állapotban van a kórházban. Egy húszéves férfit gyilkossági kísérlet gyanújával tartóztattak le, a többieket, (24 és 22 évesek) pedig erőszakos rendbontás miatt. Mindhárman őrizetben vannak - számolt be róla a BBC.

A rendőrség szerint a nő a kisgyermekével ment a karneválra szórakozni, és belefolyt egy veszekedésbe ami a helyszínen zajlott két csoport között. 

A nyomozók nem tudják, hogy a nő ismerte-e a férfiakat. 

Charmain Brenyah parancsnok azt mondta: 

Ezek a letartóztatások jelentős lépést jelentenek a nyomozásban. A nyomozók elszánt erőfeszítéseinek eredménye, akik éjjel-nappal dolgoztak a gyanúsítottak azonosításán, felkutatásán és letartóztatásán. Szeretném elismerni a rendőrök kiartó munkáját is, beleértve az orvosokat is, akik nagyon gyorsan kiérkeztek - sürgősségi ellátást nyújtottak és biztosították a helyszínt a létfontosságú bizonyítékok megőrzése érdekében

- mondta.

776194090
A Notting Hill-i karnevál.
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A Notting Hill-i karnevál egy 1966 óta évente megrendezett karibi hangulatú fesztivál London Notting Hill városrészében. 

Az utcai karneválra idén is mintegy egymillió embert vártak. A rendőrség több ezer emberrel biztosította az eseményt - írta a Magyar Nemzet.

Európa-szerte egyre több a késes támadás

Európában az utóbbi időben megnőtt a késes támadások száma, ami aggasztja a társadalmat. Az egyre rosszabb közbiztonság oka a példátlan méretű illegális migráció. 

Hárman meghaltak, többen pedig megsebesültek a németországi Solingenben is egy késes támadásban. A szemtanúk szerint arabnak kinéző késes támadó válogatás nélkül támadt az ünneplőkre, még szombaton őrizetbe is vették

Pár napja támadt rá három emberre egy férfi az egyik manchesteri kisvárosban is. Az áldozatok közül egy nő a helyszínen meghalt, míg két másik életéért a kórházban küzdenek, köztük egy gyerekéért. A támadás után egy fiatal férfit tartóztatott le a rendőrség. Késsel támadtak meg egy lelkészt Írországban is augusztusban.

Arról is írtunk nemrég, hogy Brüsszel tehetetlen az illegális migrációval szemben, egyre több támadásra kell készülni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!