A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Lincshangulat a tengerparton: egymást tapossák a britek a legjobb napozóágyakért - videó

Vágólapra másolva!
Tovább fokozódik a napozóágyakért folytatott harc a népszerű üdülőhelyeken, mivel a britek a legjobb medence melletti nyugágyakért versenyeznek. Más turisták mellett a briteket is látták, amint kétségbeesetten rohangálnak a medence körül, hogy megszerezzék a legelőkelőbb helyen lévő napozóágyakat Spanyolországban.
Vágólapra másolva!

Több turistát is videóra vettek, amint törölközőkkel, felfújható úszógumikkal és táskákkal felszerelkezve rohannak át az ajtókon, hogy a lehető legjobb helyet foglalhassák el a medence mellett.

A spanyolországi Salou-ban található Villa Romana szállodában a nyaralók idegesen lökdösődtek.

Ugyanakkor nem csak a Villa Romana szállodában folyik a harc a napozóágyak miatt. Egy másik videón egy turista látható, amint megpróbál napozóágyakat szerezni egy tenerifei szállodánál a láncokkal rögzített halomból. 

Egy másik videó készítője elmagyarázta a nézőknek:

Csak azért csináljuk ezt, mert muszáj... 7,50 eurót (3000 forintot) kell fizetni egy napozóágyért, ha nem foglalunk el egyet gyorsan a már kint lévők közül, és mi ezt nem akarjuk megtenni. Ki akarja ezt kifizetni? Két hétig vagyunk itt, ez felesleges plusz költség lenne.

A TikTok-on a napozóágy-háborúkat bemutató videók közül sokan elkezdték használni a "chicken run" zenét, ami az európai szállodák medencéinek komikus valóságát idézi. 

A napozóágy-háborúk nem új keletűek. Júliusban a spanyolországi Mallorcán német turistákat láttak, akik kora reggel a napernyőkre akasztott törölközőkkel jelölték ki a területüket. 

Annak ellenére, hogy a nyaralók úgy gondolják, hogy a törülközőt a napozóágyra fektetni egyetemes jele annak, hogy az foglalt, sok szállodai alkalmazottat láttak már törölközőt levenni a napozóágyakról - írta a Mirror.

napágy
Képünk illusztráció!
Fotó: robertharding via AFP / robertharding via AFP/Frank Fell

A nyaralás elvileg a pihenésről és lazításról szól, de a tömegturizmus korában ez nincs mindig így. Gran Canaria egyik felkapott üdülőhelyén a medence reggel 8-kor nyit, ám a vendégek – többségük brit – már fél 8-kor elkezdenek sorban állni, hogy a nyitáskor a legjobb napozóágyakat foglalják le maguknak és a társaságuknak.

Nemrég arról is beszámoltunk, hogy a Thomas Cook megelégelte, hogy egyes szállodákban a legjobb napozóágyakra lecsapnak a legélelmesebb turisták. Emiatt bevezettek egy olyan szolgáltatást, aminek segítségével online lehet napozóágyakat foglalni.

Korábban arról is írtunk, hogy a Kanári-szigeteki strandokon dolgozók korábban meghirdetett sztrájkja miatt attól lehetett tartani, hogy a legfelkapottabb nyaralóhelyeken nem lesznek elérhetőek az olyan kényelmi szolgáltatások, mint a napozóágy és a napernyő sem.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!