Újabb ország tiltotta be az LMBTQ-propagandát

Vágólapra másolva!
A bolgár parlament szerdán törvényt fogadott el az LMBTQ+ propaganda betiltásáról az iskolákban.
Vágólapra másolva!

Betiltotta a bolgár parlament az LMBTQ+ "eszmék és nézetek" népszerűsítését az iskolákban. A törvényt hatalmas többséggel, a 240 fős parlamentből 159 igen szavazattal fogadták el - írja a Politico.

A lap megjegyezte, hogy "a bolgár törvény az Oroszországban és Magyarországon elfogadott, hasonló jogszabályokat tükrözi."

A helyi média szerint szerdán és csütörtökön tüntetők vonultak a szófiai parlament épülete elé, hogy hangot adjanak a törvény elleni tiltakozásuknak.

A Forbidden Colours, egy belgiumi székhelyű, az egész EU-ra kiterjedő LMBTQ+ jogvédő csoport nyilatkozatban ítélte el a jogszabályt, és azt "az LMBTQ+ személyek, különösen a gyermekek alapvető emberi jogai elleni közvetlen támadásnak" nevezte.

A törvényt a „szélsőjobboldali”, oroszpártinak tartott Revival párt terjesztette be, de aztán az „Európa-párti” pártok is támogatták azt - számolt be a Mandiner.

Legutóbb az Origo arról számolt be, bár egyre többen emelik fel a hangjukat a témával kapcsolatban, Svájcban mégis történt egy olyan eset, hogy elvették a gyereket a szülőktől, mert nem hagyták, hogy nemet váltson. Lapunk arról is informált, hogy az EU az adófizetői pénzből hatalmas forrásokat biztosít a magyar LMBTQ-lobbinak is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!