A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Furgonszámra lopta a csirkeszárnyakat a menzáról egy iskolai dolgozó

Grilled chicken wings with ketchup on paper plate
Képünk illusztráció!
Fotó: foodcollection via AFP
Vágólapra másolva!
Egy iskolai dolgozót kilenc évre börtönbüntetésre ítéltek, miután kiderült, hogy 1,5 millió dollár (540 millió forint) értékben lopott csirkeszárnyakat az iskola menzájáról.
Vágólapra másolva!

Vera Liddell egy éven át lopta az alapanyagot a konyháról, amelyeket a COVID-járvány idején a diákoknak szántak. A 68 éves nő 2020 júliusában kezdte el az egészet, és csak akkor derült ki, amikor a 

Chicago melletti iskolája egyik gazdasági vezetője egy rutinellenőrzés során megállapította, hogy az élelmezési költségek 300 000 dollárral (108 millió forinttal) meghaladták a költségvetést.

Liddell felvásárolta a hatalmas mennyiségű élelmiszert, és egy iskolai teherautóval vitte el - a diákok egyetlen szárnyat sem ettek. 

Az iskolák akkoriban a járvány miatt zárva voltak, de a kerület továbbra is küldött étkezési csomagokat a diákoknak - írta a Sky.

Liddellt, aki 10 évig volt a kerület élelmezésvezetője, lopással és bűnszervezet működtetésével vádolják. Kilenc év börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek vallotta magát.

Korábban arról is írtunk, hogy egy férfi, aki egy iskola felújítási munkálatain dolgozott, megszerezte annak a szertárnak a kulcsát, ahol tableteket tároltak, majd több részletben, a hátizsákjába pakolva ellopta azokat. Később a táblagépeket szétosztotta rokonai és barátai között.

Egy kecskeméti iskolában dolgozó informatikus is táblagépeket lopott el, hogy rendezze az anyagi helyzetét. Ezen kívül a kollégáit is többször meglopta.

Medicin- és kosárlabdákat is elloptak fiatal- és gyermekkorú tolvajok egy salgótarjáni iskola szertárából. A rendőrök hamar lefülelték őket, előkerültek az eltulajdonított értékek is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!