A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghaltak a francia vadászgépbaleset pilótái, Macron jelentette be

Paris Celebrates Bastille Day 2024
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto
Vágólapra másolva!
Holtan találták meg a szerdai franciaországi vadászgépbaleset két eltűnt pilótáját. A gép roncsait egy nagyfeszültségű távvezeték által átszelt fás vidéken találták meg több órán át tartó kutatás eredményeként.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a francia légierő két Rafale típusú vadászbombázója gyakorlatozás közben ütközött össze szerda délután a lotaringiai Colombey-les-Belles település környékén, Nancytól nem messze. 

Az egyik gép pilótájának sikerült katapultálnia, a másik gép tanulópilótája és az oktatója után nagyszabású keresést indítottak a térségben.

Emmanuel Macron francia elnök szerdán késő este az X-en jelentette be a két pilóta - egy százados és egy hadnagy - halálát. 

A gép roncsait egy nagyfeszültségű távvezeték által átszelt fás vidéken találták meg több órán át tartó kutatás eredményeként.

A szerencsétlenül járt harci gépek a saint-dizier-i légitámaszpontról szálltak fel. A baleset lehetséges okáról egyelőre semmit sem közöltek a francia hatóságok. 

A negyedik generációs, szuperszonikus vadászbombázó a francia hadiipari export slágerterméke, az amerikai F-35-ös riválisa, amelyből Horvátország, Görögország, Egyiptom, Katar, India, Indonézia és az Egyesült Arab Emírségek is vásárolt.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy repülős mutatvány tragédiával végződött Bangladesben májusban. Egy vadászgép pilótája alacsony magasságban háromszoros forgás után lepattant a kifutópályáról. A hivatalos közlemény szerint a repülőgép mechanikai meghibásodás miatt zuhant le, az incidensről készült felvételeken azonban úgy tűnik, hogy a balesetet egy kockázatos mutatvány okozta.

Korábban arról is írtunk, hogy szereplési vágyból okozott repülőgép-szerencsétlenséget egy eszetlen youtuber is egy nemzeti park felett. A pilóta soha többé nem vezethet repülőgépet.

Áprilisban Ráckeresztúron történt halálos légi katasztrófa - egy hetente arra repülő akrobata pilóta volt az áldozat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!