Mesekönyv miatt gyulladt ki egy gyerekülés

Vágólapra másolva!
Egy gyerekülés lángba borult pillanatokkal azután, hogy egy család elhagyta a kisbuszt, amelyben utazott.
Vágólapra másolva!

A tüzet egy szomszéd vette észre, aki kiszúrta, hogy füst száll fel a kisbuszból, miután a család vasárnap hazatért a templomból Észak-Karolinában. A család egyik tagja kerti slaggal oltotta el a lángokat. Az autóban a tűz idején senki sem tartózkodott, így nem történt személyi sérülés - számolt be az USA Today.

A helyszínen készült képeken látható, hogy a tűzben szinte teljesen elolvadt a gyermek műanyag ülésének alja és megsérült az autó bőrülése is - írja a Daily Mail.

A nyomozók kiderítették, hogy a tüzet a gyerek mesekönyvében lévő kis lítium akkumulátor túlmelegedése okozta.

A lítium-ion akkumulátorok, különösen a rossz minőségűek, hajlamosak arra, hogy túlmelegedjenek, és akár tüzet is okozhassanak.

Számos háztartási termékben, többek között mobiltelefonokban, laptopokban, táblagépekben, elektromos robogókban, elektromos kerékpárokban és elektromos szerszámokban megtalálhatók ezek az elemek.

A lítium-ion akkumulátorok használatának növekedése számos iparágban, köztük a hulladékkezelő vállalatoknál is károkat okozott,

 mivel a szemétszállítók és az újrahasznosításra szánt anyagokat szállító teherautók tüzet okoztak, amikor a helytelenül kidobott akkumulátorokat összezúzták. 

Legutóbb Oklahomában gyulladt ki egy ház lítium egy lítium-ion akkumulátor miatt. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!