A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Négy férfit agyonlőttek egy mexikói üdülőhelyen

Vágólapra másolva!
Négy holttestet találtak a rendőrök egy népszerű mexikói üdülőhely közelében. A férfiakat, akik között egy rendőr is volt, mind fejbe lőtték.
Vágólapra másolva!

Mexikó karibi partvidékének rendőrsége pénteken közölte, hogy négy férfi holttestét találták meg, akiket agyonlőttek egy üdülőhely közelében, Cancuntól délre. Az áldozatokat fejbe lőtték, és a Cancunból kivezető autópálya közelében találták meg őket kidobva. Egy volt cancuni rendőrt is találtak a helyszínen, aki éppen az egyik holttest zsebeit kutatta, és azt mondta, a halott férfi egy barátja volt. A rendőrség őt őrizetbe vette. 

A négy áldozat között volt egy cancúni rendőr is, akit azzal vádoltak, hogy kenőpénzt fogadott el bordélyházak védelméért. 

Halála idején betegszabadságon volt. A hatóságok közölték, hogy a holttesteket csütörtökön találták meg, és azt mondták, hogy az áldozatok valószínűleg részt vettek migránscsempészetben is. 

A gyilkosságok összefüggésben állhatnak egy az év elején végrehajtott razziával is, amelynek során fegyvereket és kábítószert foglaltak le.

A mexikói drogkartellek folyamatosan gyilkolják riválisaikat, hogy megvédjék területeiket. A hatóságok pénteken közölték, hogy a Mexikóban csütörtökön országszerte elkövetett 88 gyilkosság több mint kétharmada feltehetően a drogkartellekhez köthető. 

A Karib-tenger partvidékét, és különösen Cancunt gyakran használják az embercsempészek arra, hogy illegálisan átjuttassák a migránsokat Mexikón, részben azért, mert az üdülőhelynek jó a légi összeköttetése, és 

olyan sok a külföldi, hogy a migránsokat úgy lehet mozgatni, hogy ne keltsenek feltűnést. 

A mexikói drogkartellek az utóbbi években egyre inkább részt vesznek a migránscsempészetben. A kartellek a tengerparti üdülőhelyeken folyó drogkereskedelem ellenőrzéséért is harcolnak - írja a CBS.

A halálesetek csak néhány nappal azután történtek, hogy a hatóságok szerint egy 12 éves fiú meghalt, miután jet-skin utazó fegyveresek tüzet nyitottak egy cancúni strandon.

A drogkereskedők közötti területi viták az elmúlt években halálos kimenetelűvé váltak. Tizenegyen haltak meg a Mexikó déli részén lévő Chiapas államban egy májusban kitört lövöldözésben.

Két család hat tagját ölték meg Guanajuato államban a múlt hónapban is. Egyre több nő, gyerek és család esik áldozatul az erőszaknak Guanajuatóban és más államokban, ahol a drogkartellek véres harcokat vívnak a területek ellenőrzéséért.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!