A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lezárták a német katonai bázist, szabotázsakció történhetett

Capability demonstration of the Territorial Disposition Group
Olaf Scholz kancellár a Köln-Wahn bázison.
Fotó: KAY NIETFELD / DPA / AFP
Vágólapra másolva!
Szabotázs gyanúja miatt lezárták a kölni repülőtér szomszédságában lévő német katonai bázist, ahol illetéktelen behatolást, a helyi vízellátórendszer működésében pedig zavart észleltek.
Vágólapra másolva!

Illetéktelen behatolás történt és a helyi vízellátórendszer működésében is zavart észleltek.Az ügyben nyomozó hatóságok felszólították a támaszponton tartózkodó katonákat és civil dolgozókat, hogy ne igyanak csapvizet - jelentette szerdán a Spiegel magazin.

A 4300 katonát és 1200 polgári alkalmazottat foglalkoztató bázison a víz azt követően szennyeződhetett, hogy valaki a kerítést átvágva behatolt oda.

A kerítés egy részén emberméretű lyukat találtak, és a még a laktanyában tartózkodó személyzetet is arra kérték, hogy ismeretlen személyeket látótávolságon belül közelítsenek meg, és jelentsenek bármilyen feltűnő viselkedést. 

A hatóságok átkutatják a területet a lehetséges elkövetők után.

Az ügyben a rendőrség, a katonai rendőrség és a katonai hírszerzés is vizsgálatot indított. A Köln-Wahn bázison állomásozik az a katonai repülőgépflotta, amellyel Olaf Scholz kancellár és miniszterei utaznak.

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy friss közvélemény-kutatás során megkérdezték a németeket, hogy mi a véleményük a balliberális kormányuk migránspolitikájáról. Az eredményből az olvasható ki, hogy a német társadalom véleménye nem egyezik meg Olaf Scholz kormánypolitikájával, és 2015-höz képest mára már a többség elutasítja a tömeges bevándoroltatást.

Mint ahogyan azt korábbi cikkünkben is megírtuk, a német társadalom már 2023 végén is elutasította a világ minden tájáról érkező személyek szabályozatlan és ellenőrizhetetlen beáramlása. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!