A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVadnai Jonatán
12:20VitorlázásFérfi egyes jolle
HUNMagyarország
14:30VívásHungary-Italy
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Huszonketten is megsérültek egy németországi robbanásban

Vágólapra másolva!
Huszonkét ember megsérült egy robbanásban a híres németországi Nuerbergring versenypálya területén – közölte szombaton a német rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben, amelyet feltételezésük szerint egy sűrített levegős palack péntek esti felrobbanása okozott, egy ember súlyosan, három komolyan, a többiek pedig könnyebben megsérültek - jelentette a dpa német hírügynökség. A rendőrség még szombaton is a helyszínen vizsgálta az okot.

Több embert helikopterrel szállítottak a közeli kórházakba.

mentőhelikopter,
Képünk illusztráció!
Fotó: MTI/Vajda János

A nyugat-németországi Nuerberg városában található pálya illetékesei közleményben közölték, hogy a baleset egy gödör mögött történt a pálya kifutójában, az NLS4-es verseny előtti teszt- és beállítási futás során - írja az APnews.

A szervezők azt mondták, hogy az NLS24 versenyt az összes érintett féllel folytatott konzultációt követően folytatják, de a részvétel azonban nem kötelező.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, márciusban többen meghaltak, amikor nézők közé csapódott egy versenyautó az Esztergom-Nyerges Rallyn. A baleset vasárnap a kora délutáni órákban történt az Esztergom-Nyerges Rallyn Lábatlan és Bajót között, amikor egy Skoda Fabia R5 típusú rally autó kisodródott a pályáról és a nézők közé csapódott. A balesetben négyen meghaltak, sokan megsebesültek.

Az egyik szemtanú elmondása szerint nagy sebességgel érkezett egy versenyautó Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, az autó pedig ennek következtében elsodorta a közelben álló embereket. A balesetben négyen meghaltak és többen megsebesültek. Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen vagy pontosan mi történt, még nem lehet tudni.

Arról is beszámoltunk, hogy kedden egy motorcsónak indult el Határól Dunaföldvár felé, három felnőttel és három 14 év körüli gyerekkel a fedélzetén. A közmédia információi szerint ahogy elindult a hajó, pár száz méter megtétele után berobbant a motortérben összegyűlt benzingőz. 

A hajó hátsó részre gyorsan kigyulladt, a tűz és a füst elől mindenki egyből a Dunába ugrott, kivéve a hajó vezetője, aki ekkor a tűzoltókészülékkel elkezdte oltani a tüzet. A balesetben két gyerek megégett. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!