Gyerekeket erőszakolhatott meg egy amerikai polgármesternő

Vágólapra másolva!
Súlyos vádakkal néz szembe a 42 éves Misty Roberts Clanton, DeRidder egykori polgármestere. Az ügyészség szerint gyerekeket erőszakolt meg, miközben ő volt a polgármester. A rendőrök két kiskorút is kihallgattak az ügyben, akik ellene vallottak.
Vágólapra másolva!

Misty Roberts Clanton ügyében július 26-án indult nyomozás, majd 

nemi erőszak és fiatalkorúak bűnözésében való közreműködés miatt emeltek ellene vádat azután, hogy a louisianai rendőrök múlt hét csütörtökön, kora reggel letartóztatták.

Clanton azóta több tíz milliós óvadék ellenében szabadlábra került, azonban a nyomozás tovább folyik ellene.

A rendőrök két gyereket is kihallgattak tanúként az esettel kapcsolatban. Mindketten megerősítették, hogy Roberts egy kiskorúval szexelt munkája során.

Clanton ügyvédje, Adam Johnson egyértelműen tagadta a vádakat. 

"Az ügyfelem tegnap késő este értesült egy elfogatóparancsról, annak ellenére, hogy nem keresték meg a meghallgatással kapcsolatban, még mielőtt a nyomozók megkapták volna a parancsot. Az ügyfelem fenntartja ártatlanságát, és a jelenlegi állás szerint ártatlan. Bízunk benne, hogy a közvélemény tiszteletben tartja majd az ártatlanság alkotmányos vélelmét, amely igazságszolgáltatásunk alapvető eleme. Misty és családja nagyon hálásak azért a támogatásért, amit barátaiktól és szomszédaiktól kaptak, és alig várjuk, hogy ezt a szerencsétlen helyzetet a hátuk mögött hagyhassuk"

- mondta el az ügyvéd.

image

Clanton korábban július 26-án benyújtott egy nyilatkozatot, amelyben két hétig távol lesz az irodától. A nyomozást követően július 27-én lemondott arra hivatkozva, hogy jelenleg mások a prioritások az életében:

Közel 15 éve töretlen a szeretetem és az elkötelezettségem a munkám és DeRidder iránt. Példaértékű volt számomra az a fajta közösségi összefogás és kemény munka, aminek hivatásom alatt részese lehettem. Azonban módosítanom kell prioritásaimat. Kérem, fogadják el ezt a levelet hivatalos lemondásomként.

A város lakóinak pedig ezt üzente:

"Köszönöm a belém vetett bizalmukat, szeretetüket és támogatásukat. DeRidder iránti szeretetem soha nem fog megszűnni."

Clantont másodjára választották polgármesternek 2022-ben a szavazatok hatvan százalékával, ezért a lakókat szó szerint sokkolta a lemondásának híre - írja a TheSun.

Viszonylag ritka, hogy nők ellen szexuális bűncselekmények, különösen nemi erőszak miatt emelnek vádat, az utóbbi néhány évben azonban előfordultak ilyen esetek.

Néhány hete például Észak-Karolinában tartóztattak le egy középiskolai tanárnőt, amiért az diákokat zaklatott szexuálisan. Tavaly nyáron pedig egy amerikai tanárnőről derült ki, hogy megerőszakolta egy tanítványát, majd meztelen képeket tett közzé a kamaszról az interneten. 

Egy Nebraskában élő pedofil nő pedig lánya két barátjával - egy 12 és egy 13 éves fiúval - szexelt, miután megkínálta őket marihuánával.

Egy angol nő pedig édességekkel és apró ajándékokkal vesztegetett meg egy 12 éves kisfiút, hogy szexuális kapcsolatba kerülhessen vele.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!