A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dollármilliárdokat örökölt egy fiatal nő, de nem ad belőle nélkülöző anyjának

pénz, pénzeső, dollár, lottó
Dollar Rain. American Money Rain Cash background
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2024 King Designz/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
Kevert fajúnak emlegette börönbe került mostohaapja és máshogy bánt vele, mint a saját gyerekeivel - ezért nem kap a mesés örökségből a férfi, amit a 18 éves nő örökölt.
Vágólapra másolva!

Egy 18 éves brit nő egy négy hálószobás bostoni házat, egy két hálószobás kaliforniai nyaralót, valamint 700 ezer fontot, azaz átszámítva több mint 3 millió forintot örökölt a nagyszüleitől.

Pretty,Lady,Holding,Bucks,Bills,Flying,Everywhere,Wear,Striped,White
Fotó: Roman Samborskyi /  Shutterstock 

A Bors azt írja a Mirrorra hivatkozva, hogy a fiatal nőtől az édesanyja és új férje is kérne pénzt, de ő nem akar nekik adni. Elmagyarázta, hogy most 38 éves édesanyja pár éve hozzáment 50 éves mostohaapjához, aki négy gyereke közül hármat – egy 17, 14 és 10 éves gyermeket – hozott be a családjukba, mielőtt nekik is közös gyerekeik születtek volna, akik most 7 és 5 évesek. 

A mostohaapám korábban építőmunkás volt, míg anyám háztulajdonos, és bár mindig aggódtak a pénz miatt, egy rendes házban laktunk, és egy átlagos, munkásosztálybeli neveltetésem volt. Az viszont igaz, hogy nem jöttem ki jól a mostohacsaládommal”

– kezdte a Redditen a hihetetlen sztoriját. 

Azt is elmondta, hogy a mostohaapja kezdettől fogva nem szerette, "kevert fajúként" emlegette és máshogy bánt vele, mint a saját gyerekeivel. Ráadásul egy nap komoly bajba kerültek, amit a férfi azóta sem tudott megoldani. A mostohaapát letartóztatták, a családot pedig kilakoltatták az otthonukból. 

Egy kétszobás önkormányzati lakásba kellett költöznünk Megengedhetjük magunknak az alapvető dolgokat, mint az étel és a fűtés, de gyakorlatilag minden másról le kellett mondanunk

– tette hozzá a fiatal nő. 

Ebben az időszakban haltak meg a fiatal nő nagyszülei, akik ráhagyták az egész vagyonukat, mivel ő volt az egyetlen élő hozzátartozójuk. 700 ezer fontot kapott megtakarításokban, befektetésekben és egyéb vagyontárgyakban, ezek mellett két házat. A pénzt egyetemre szeretné fordítani, és aztán világ körüli útra indulna, majd egy macskakávézót nyitna. Az édesanyja és a mostohaapja szerint önző, amiért nem gondol rájuk.

A családom azt akarja, hogy eladjam az örökölt ingatlant, és vegyek egy házat ebben az országban, ahol ők is lakhatnának, valamint egy másik házat a nővéremnek és a fiának. Megígértem, hogy segítek nekik élelmiszert venni és jobb lakást bérelni, de nem az én felelősségem kellene, hogy legyen, hogy eltartsam őket. Az én nevem szerepelt a végrendeletben, nem az övék

– tette hozzá. 
A gazdag örökös Redditen azt kérdezte másoktól, szerintük tévedett-e. Válaszul az egyik felhasználó ezt írta:

Fektess be annyi pénzt a jövődbe, amennyit csak tudsz, és sok sikert az egyetemen."

Egy másik felhasználó hozzátette: 

„Én egyáltalán nem költenék semmire, amíg nem beszéltem egy pénzügyi tanácsadóval a helyedben.”

Míg egy harmadik felhasználó így fogalmazott: 

„Évek óta te vagy az utolsó a sorban, a családi bokszzsák. Itt az ideje, hogy ez rólad szóljon. Tanulj, utazz, és nyisd meg azt a macskakávézót. Ismétlem, nyisd meg azt a macskakávézót! Nem tudom ezt eléggé hangsúlyozni. Ha ez egy mese, akkor te vagy Hamupipőke, és nem volt szükséged hercegre a boldogan élnihez!”

Persze a fiatal nő vagyona meg sem közelíti a világ leggazdagabb örököseinek vagyonát, akiket júniusban mutattunk be itt az Origón. A világ öt leggazdagabb örököse egy igencsak szűk elitklubot alkot, 

hiszen mindössze három dúsgazdag család tagjai közül kerülnek ki. 

Egy indiai mágnáson és a világ leggazdagabb asszonyán kívül a hatalmas amerikai áruházláncot birtokló família három képviselője kapott helyet a körben. Tavaly ősszel azokat a nőket mutattuk be, akik a saját üzleti tehetségüknek köszönhetően tettek szert hatalmas vagyonra. Számtalan olyan gazdag nő él a világon, aki nem egy sikeres házasság vagy családi örökség révén tett szert óriási vagyonra, hanem önerőből jutott fel a csúcsra. 

A legváltozatosabb karriertörténetekről van szó:

van, aki egy farmergazdaságban nőtt fel, sokadik gyerekként, de akad köztük olyan, aki korábban gyárban vagy újságíróként dolgozott, és olyan is, akinek egy hajóskapitány hozott döntő fordulatot az életében. 2022 januárjában a leggazdagabb gyerekeket is megismerhették az Origón, három évvel korábban pedig a világ legidősebb szupergazdjait mutattuk be.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!