Pandaikrek születtek a berlini állatkertben – videó

Vágólapra másolva!
A berlini állatkertben pandaikrek születtek a múlt héten, és a bocsok sikeresen túlélték az első öt napot. A vadonban született pandaikrek közül valószínűleg az egyik elpusztulna, az állatkertben azonban a szakértő gondozók segítségével van rá esély, hogy mindkét bocs felnőjön.
Vágólapra másolva!

Öt nappal ezelőtt sikeresen megszülettek a pandaikrek a berlini állatkertben, és azóta is szépen fejlődnek – írja a közösségi oldalán az állatkert. 

Meng Meng, a bocsok anyja és az állatkerti gondozók is jól bánnak a kölykökkel. 

A kis pandáknak egyelőre ölelkezésből, evésből, majd még több ölelkezésből áll a napjuk. Felváltva esznek, majd nagyjából óránként összebújnak az anyjukkal.

Most még teljesen magatehetetlenek, de az anyatej és a gondoskodás megadja nekik az erőt a fejlődéshez. Amíg nem elég nagyok ahhoz, hogy felfedezzék a környezetüket, addig nem engedik ki őket a kifutójukra. 

Az állatkert egy korábbi posztjában leírta azt is, hogy a vadonban, amikor két pandakölyök születik, az egyik biztosan elpusztult, mert az anya csak egy kicsivel foglalkozik. Az állatkertben azonban van lehetőség arra, hogy mindkét bocs felnőjön. Azért, hogy mindkettő egészségesen fejlődjön, felváltva vannak az anyjukkal. 

Ahogy azt korábban megírtuk, augusztus közepén Hongkongban születtek pandaikrek, a róluk készült képeket ide kattintva nézheti meg. 

Korábban arról is írtunk, hogy egy bűbájos videó terjed az interneten állatkerti pandák önfeledt játékáról. 

Júniusban az egyik kínai állatkertben pandának álcázott kutyákat mutattak be, hogy minél több látogatót csalogassanak oda. A gondozók csaucsau kölyökkutyákat fújtak le fekete-fehér festékkel, hogy azok minél jobban hasonlítsanak a pandabocsokra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!