A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Több millió forintos parkolási bírságot kapott egy nő

Vágólapra másolva!
Munkahelye közelében egy olyan helyen parkolt egy fiatal nő, hol egész napra előre ki kellett fizetni a parkolást, még hozzá öt percen belül. A nő azt állítja mindig időben fizetett, azonban néhány napja komoly meglepetés érte, mikor kiszámláztak neki egy hatalmas összegű büntetést.
Vágólapra másolva!

A 21 éves Hannah Robinson rendszeresen egy parkolóházban hagyta az autóját, a Durham megyei Darlingtonban, mivel egy közeli steak houseban dolgozott. 

Hannah naponta 8,5 fontot ( 3.900 forint) fizetett azért hogy a 650 férőhelyes, többszintes Feethams Leisure hagyja az autóját. 

Azonban annak ellenére, hogy a telefonos alaklámázása azt mutatta, hogy kifizette a parkolást, a nőnek most több ezer fontos büntetést kell kifizetnie, mivel kiderült, 2021 óta 67-szer büntette meg a parkolóházat üzemeltető cég. 

A nő ezután megkereste a céget, akik kiszámlázták neki a 11.390 fontos (5 millió forint) parkolási büntetést

hogy bebizonyítsa, ő valójában mindig fizetett a parkolásiért. Azonban az Excel Parking Services ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy Hannah elmulasztotta 5 perc alatt kifizetni a parkolást, mikor beért a parkolóba. 

A parkoló ötperces szabályát ugyanis azért találták ki, hogy az autósok ne használhassák várakozásra a parkolót és a közelben lévő szállodákhoz érkező taxisok ne foglalják sok ideig a szabad helyeket másoktól.

image

A büntetés után elmondta, hogy a parkolóházban rossz az internet, amit gyakran jelezett is a cég felé. És mivel csak lassan tudta kifizetni a parkolást, így hamar átlépte az ötperces korlátot. 

Sőt, a nő arról is beszámolt, hogy legtöbbször még a jegyautomaták sem működnek, így azokon keresztül sem tudja megvenni a jegyét. Emiatt döntött úgy, hogy az interneten keresztül fizet, de az sem tűnt egy működőképes megoldásnak.

Mindent megtettem, hogy kifizessem időben a parkolást. Mindezt csak azért, hogy leparkoljam az autómat és elmenjek dolgozni

- mondja a fiatal lány akit sokként ért, mikor megkapta a 11 ezer fontos parkolási büntetést.

A nő azt is elmondta, hogy tisztában volt az ötperces szabállyal, és tudta, hogy voltak olyan esetek mikor nem tudott időben fizetni, de ezeket mind jelezte a cég felé, ráadásul azt is, hogy tízből kilencszer az automata sem működött. 

Számos kísérletet tettem arra, hogy jelezzem a Excel Parking Servicesnek a hibákat, de ezek mind süket fülekre találtak. Emiatt tudtam, hogy előbb-utóbb megbüntetettnek majd, azonban arra nem számítottam, hogy ez egy ekkora összeg lesz.

- mondta Hannah. 

Az esetről a DailyStar számolt be.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!