A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Bilincsben vezettek le egy pilótát a repülőgépről indulás előtt

Vágólapra másolva!
Következő járatának indulása előtt tartóztatott le a rendőrség Houstonban a repülőtéren egy pilótát családon belüli erőszak miatt. A légitársaság megerősítette az esetet, és kárpótolta az utasokat, mert járatukat emiatt törölni kellett.
Vágólapra másolva!

Bilincsben vezették le az általa irányított repülőgépről a 3195-ös számú járat pilótáját a houstoni nemzetközi repülőtéren, közvetlenül azelőtt, hogy a gép elindult volna Dallasba. Az eset még augusztus 1-jén, a délutáni órákban történt. 

A CBS azt írja, hogy a rendőrség megvárta, amíg a beérkező repülőgép a kijelölt kapujához ér, és kiszállnak az előző járat utasai, ám a dallasi továbbindulásra váró utasokat már nem engedték felszállni. Amikor a gépen már csak a személyzet tagjai tartózkodtak, akkor léptek a fedélzetre a rendőrök, akik nem sokkal később elvezették a 45 éves, Seymour Walker néven azonosított pilótát. Erről az alábbi videó jelent meg az egyik közösségi felületen. A felvételen látszik, ahogy a férfi hátrabilincselt kézzel a rendőrök kíséretében lesétál a repülőgépről, majd egy rendőrautóba ültetik:

A rendőrség közlése szerint az intézkedés zökkenőmentesen zajlott, közben nem történt atrocitás. Közlésük szerint 

a férfit családon belüli erőszak miatt keresték, de a gyanúsításról nem közöltek részleteket.

A rendőri intézkedés az egyik nagy amerikai diszkont légitársaság, a Frontier Airlines járatán történt. A társaság közleményt adott ki a történtekről, melyben megerősítette a rendőrség bejelentését. A frissebb hírek szerint azóta a férfit kiengedték a rendőrségi fogdából.

A vállalat közölte azt is, hogy mivel pilótájuk helyettesítését nem tudták rövid időn belül megoldani, ezért a járatot törölniük kellett. Az utasok a jegyeikért korábban kifizetett teljes összegre visszatérítést kérhetnek, vagy átfoglalhatnak bármelyik, utazási tervüknek megfelelő járatra a társaságnál.

Az utasokat a vállalat ezen felül 100 dolláros utalvánnyal kárpótolta a kellemetlenségekért, emellett azoknak, akik igényelték, szállást foglalt éjszakára Houston városában.

Az amerikai felügyelő hatóság, a Szövetségi Légiügyi Hivatal (FAA) szintén közleményt adott ki az esetről. Ebben jelezték, hogy a légitársaságok minden ehhez hasonló esetet bejelentenek feléjük, a hatóság pedig más szervek intézkedésétől függetlenül vizsgálatot folytat le az ügyekben.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!