A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Puerto Rico több mint fele áram nélkül maradt az Ernesto hurrikán miatt

Megrongálódtak az áramvezetékek, utakat mosott el a víz.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Puerto Ricó-i otthonok és vállalkozások több mint fele áram nélkül maradt, miután az Ernesto vihar elérte a térséget. A karibi sziget fő áramszolgáltatója, a LUMA Energy szerint 998 000 háztartást érintett a szolgáltatás összeomlása.
Vágólapra másolva!

A szerdán 1-es kategóriájú hurrikánná erősödött Ernesto továbbra is erősödik, akár 140 km/órás széllökésekkel halad északabbra, a Bermudák felé, ahol várhatóan pénteken ér partot. 

Az előrejelzések szerint a következő 48 órában tovább erősödik majd.

Megrongálódtak az áramvezetékek, utakat mosott el a víz.
Fotó: AFP / Jaydee Lee SERRANO / AFP

A vihar az éjszaka folyamán végigsöpört Puerto Ricón, és egyes helyeken akár 25 centiméternyi eső is esett - közölte az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ (NHC). 

Juan Saca, a LUMA elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy több mint 1500 alkalmazott dolgozik a helyszínen, hogy helyreállítsák a szolgáltatást és visszakapcsolják az áramot. 

Puerto Rico elektromos hálózatát már korábban is megkárosították a hurrikánok. Amikor 2022-ben a Fiona hurrikán csapott le a szigetre, az otthonok és vállalkozások mintegy 80 százaléka csaknem egy hónapig volt áram nélkül - számolt be róla a BBC.

Elöntötte az utcákat a víz.
Fotó: AFP / Jaydee Lee SERRANO / AFP

Az Ernesto az ötödik nevesített trópusi vihar ebben a szezonban

A Beryl hurrikán volt a legkorábbi 5-ös kategóriájú vihar az Atlanti-óceánon, amikor a múlt hónapban végigsöpört a Karib-tengeren és a texasi öböl partvidékén, több tucat ember halálát okozva és milliókat hagyva áram nélkül.

Ezt követően nem sokkal a Debby is hurrikánként érte el Florida északnyugati partvidékét

Hajósokat is ki kellett kimenteni Florida partjainál.

A múlt hónapban a Beryl hurrikán végzett szörnyű pusztítást

Legalább egy ember meghalt a Karib-térségben július elején, miután a Beryl hurrikán elérte a partokat. Emberek ezrei maradtak áram nélkül, sokaknak el kellett hagyni az otthonukat. A hurrikán ezután tovább haladt Mexikó, Jamaica és a Kajmán-szigetek felé.

A hurrikán két nap múlva Jamaicára is lecsapott, a viharos szél és eső pusztításának legalább egy halálos áldozata volt a szigeten a hatóságok tájékoztatása szerint. Egy helyi nő úgy halt meg, hogy az otthonára dőlt egy fa. A hurrikán ezután sem csillapodott, Mexikó is kiadta a vörös riasztást.

A Beryl július 8-án ismét felerősödött és hurrikánná alakult, mialatt Texas déli része felé tartott. A vihar esővel és erős széllel sújtotta a partvidéket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!