A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Putyin mindenkit meglepett, új szövetségessel tárgyaltak az oroszok

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozott a Palesztin Nemzeti Hatóság (PNA) vezetőjével, Mahmúd Abbásszal. A Kreml honlapja szerint a tárgyalások ma, augusztus 13-án zajlanak Putyin novo-ogarevói rezidenciáján.
Vágólapra másolva!

A tárgyalások során a felek a kétoldalú együttműködés továbbfejlesztésének kérdéseit kívánják megvitatni, valamint véleményt cserélni a közel-keleti helyzetről a palesztin-izraeli konfliktus jelenlegi súlyosbodásának tükrében. 

A tárgyalások kezdetén Putyin azt mondta, hogy az ukrajnai háború ellenére sem marad észrevétlenül Oroszország számára az, ami a Gázai övezetben történik. 

Mindenki jól tudja, hogy Oroszországnak ma sajnos meg kell védenie a saját érdekeit, meg kell védenie népét fegyverrel a kézben, de ami a Közel-Keleten, ami Palesztinában történik, az természetesen nem marad számunkra sem észrevétlen

- mondta Putyin.

Mahmúd Abbász és Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP / Alexey MAISHEV / POOL / AFP) / Editor's note : this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik

Putyin hozzátette, hogy az orosz hatóságok nagy fájdalommal és aggodalommal figyelik a Palesztinában kibontakozó humanitárius katasztrófát. 

Elsősorban természetesen a polgári lakosság veszteségei miatt aggódunk. Az ENSZ szerint ez már 40 ezer ember, főleg nők és gyerekek

– mondta Putyin.

Mahmúd Abbász megköszönte Oroszországnak a palesztin kérdéssel kapcsolatos álláspontját, és az Orosz Föderációt a palesztin nép egyik legkedvesebb barátjának nevezte – számolt be róla a Meduza.

Mahmúd Abbász és Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP / Alexey MAISHEV / POOL / AFP

A Palesztin Nemzeti Hatóság vezetője, Mahmúd Abbász augusztus 12-én érkezett meg a moszkvai látogatására. Abbász Putyin mellett arab nagykövetekkel is tárgyal majd.

Arról is beszámoltunk, hogy a közel-keleti béketeremtés és rendezés esélyeiről, módjairól, valamint az Izrael és a Hamász közötti tűzszüneti tárgyalásokról is egyeztetett Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt, korábbi elnök és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

Korábban arról is írtunk, hogy azonnali tűzszünetet követelt a Gázai övezetben hathetes időtartamra Kamala Harris amerikai alelnök is egy Alabama államban tartott történelmi megemlékezésen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!