A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Repülőjáratokat és vonatokat töröltek Tokió környékén az erős tájfun miatt

Vágólapra másolva!
Repülőjáratokat és vonatokat töröltek Tokió térségében, az embereket pedig erős szélre, heves esőzésekre, valamint potenciális áradásokra és sárcsuszamlásokra figyelmeztették.
Vágólapra másolva!

Az előrejelzések szerint az Ampil tájfun az esti órákban eléri a Tokió melletti vizeket, majd továbbhalad észak felé, viharos körülményeket hozva az északi Kanto és Tohoku régiókra szombat hajnalban, olvasható az ABCNews-on. 

A mérések szerint tartósan 162 km/órás szél fújt péntek reggel

 – közölte a Japán Meteorológiai Ügynökség. Az Ampil várhatóan nem éri el a partot, és vasárnapra trópusi viharrá gyengül.

A tokiói Disneyland, amely általában 21 óráig van nyitva, korán, délután 3 órakor bezárt a tájfun miatt. A Yamato Transport, amely az Amazon-t és más szállítmányokat végez Japánban, közölte, hogy pénteken és szombaton nincs kiszállítás Tokióban és a közeli, érintett területeken.

Tokió, 2024. augusztus 16. A sinkanszen szuperexpressz utasai várakoznak a Tokiói pályaudvaron 2024. augusztus 16-án. A japán főváros térsége felé közeledő Ampil tájfun miatt felfüggesztették a sinkanszenek közlekedését tokió és Nagoja között a Tokaido vonalon, továbbá több mint 600 repülőjáratot is töröltek. MTI/EPA/Majama Kimimasza

A Central Japan Railway szerint a Tokió és Nagoja között közlekedő Shinkansen vonatok egész napra leálltak. A Japán északkeleti részét és néhány helyi tokiói vonatot ideiglenesen felfüggesztettek vagy lassabb menetrendre kapcsoltak.

Több tucat induló és érkező járatot töröltek Tokió két repülőterén, a Haneda és a Narita, valamint a Kansai, Osaka és Chubu repülőtereken. Japán sajtóértesülések szerint a járatok törlése mintegy 90 000 embert érint. Több autópálya is részben lezárhatja a forgalmat.

A repülőterek és a vasútállomások csütörtökön zsúfolásig megteltek emberekkel, hogy elkerüljék a tájfun okozta fennakadásokat. 

Tokió, 2024. augusztus 16. A japán főváros térsége felé közeledő Ampil tájfun előszelével küzd egy esernyős járókelő Tokióban 2024. augusztus 16-án. A forgószél miatt több mint 600 repülőjáratot töröltek és felfüggesztették a sinkanszen japán szuperexpresszek közlekedését Tokió és Nagoja között. 

Tokió városa gyakran van kitéve hasonló természeti katasztrófáknak, volt, hogy milliók maradtak áram nélkül

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!