A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Robbanásveszély Arad megyében: felborult egy cseppfolyósított gázt szállító kocsi

Vágólapra másolva!
Felborult egy cseppfolyósított gázt szállító tartálykocsi Arad megyében vasárnap. A tartálykocsin repedés keletkezett, a folyadék szivárog.
Vágólapra másolva!

A baleset a DN 7-es jelzésű országúton, az Arad megyei Konop és Odvas között történt. A baleset során tartálykocsin repedés keletkezett, és a folyadék szivárogni kezdett. A tűzoltók 12 órán keresztül azon dolgoztak, hogy a szivárgás következtében ne történjen robbanás. Végül az Arad megyei katasztrófavédelem és a környezetvédelmi felügyelőség úgy döntött, hogy 

a földre üríti a cseppfolyósított gázt.

Az övezet megtisztításának költségeit a tartálykocsit birtokló vállalat terhére intézik majd - írja az Agerpres hírügynökség.

Az Origo korábban arról számolt be, júliusban a Fülöp-szigeteknél került veszélyes anyag a környezetbe. Egymást követően két incidens is történt a területen. Egy 1,4 millió liter olajat szállító tartályhajó süllyedt el a Manila-öbölben fekvő Limay város közelében, és az olaj a tengerbe szivárgott, majd pár nappal később Bataan tartományának partjainál történt hasonló tragédia.
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!