Robbantással próbált pénzt lopni bankautomatákból egy férfi Kaliforniában - fotó

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy kaliforniai férfit, aki bankautomatákból próbált pénzt lopni úgy, hogy felrobbantotta azokat. A férfi nem járt sikerrel.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy kaliforniai férfit, miután robbanóanyagot használva sikertelenül próbált készpénzt lopni két ATM-ből is. A 44 éves Son Nguyent pénteken tartóztatták le, és két rendbeli rongálással vádolják. Nguyen június 8-án, hajnali 3:30 körül ment egy San Diegó-i Credit Union bankautomatához. A biztonsági kamerák felvételein látható, ahogy kiszáll az autójából, és egy kék műanyagtartályt visz az ATM-hez, majd folyadékot tölt az automatába, közvetlenül azelőtt, hogy a készülék belsejében robbanás történt volna - közölte a kaliforniai ügyészi hivatal. 

A férfi nem járt sikerrel és üres kézzel távozott a helyszínről 

- írja a Fox.

A felrobbantott bankautomata:

A San Diegó-i rendőrség reagált a riasztására, és a helyszínre érve az ATM körül kék műanyag darabokat és egy másik műanyag csövet találtak. Néhány héttel később, június 28-án hajnali 2 óra körül Nguyen egy másik ATM-hez ment autójával, hogy tegyen még egy próbát. Ezúttal az ATM kigyulladt és erősen füstölni kezdett, de amikor Nguyen megpróbált készpénzt kivenni belőle, nem járt sikerrel. 

A nyomozók a biztonsági kamerák felvételei alapján követték nyomon Nguyen autóját, majd házkutatási parancsot adtak ki. 

A férfi otthonában robbanószer készítéshez használt vegyszereket és egy leírást is találtak, arról, mik a robbanószer-készítés pontos lépései. Nguyent pénteken tartóztatták le az FBI ügynökei, és a tervek szerint szeptember 2-án, hétfőn kell először megjelennie a bíróság előtt.

Korábban írtunk róla, hogy drámai mértékben megnőtt a bankautomaták kifosztásának száma Európában, a robbantásos módszer vált az eszközök felnyitásának és kirablásának divatos módjává. Egy másik esetnnél a biztonsági kamera felvette, ahogy bűnözők megpróbáltak kinyitni két bankautomatát egy élelmiszerüzletben, a brazíliai Bahiában. A rablók robbantással akartak hozzájutni a pénzhez, de túl nagy pokolgéppel próbálkoztak, és az egész üzletet a levegőbe repítették. Arról is beszámoltunk, hogy tíz embert három és tizenhárom év közötti börtönbüntetésre ítéltek Hollandiában, mert több bankautomatát felrobbantottak Belgiumban.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!