A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Azonnal kirúgta a sportcsatorna a híres amerikai női műsorvezetőt, amiért kritizálta a lányokkal versenyző férfiakat

Vágólapra másolva!
A baloldali ESPN azt követően bocsátotta el Sam Pondert, hogy a műsorvezető a női sportágakban versenyző biológiai férfiak tiszteletlenségéről alkotott véleményt. A csatorna úgy fogalmazott, a nagy felháborodást kiváltó döntés hátterében pénzügyi okok húzódnak meg.
Vágólapra másolva!

A Daily Wire megírta, hogy a X-en (leánykori nevén Twitter) hatalmas felháborodást váltott ki a műsorvezető váratlan kirúgása. Egyesek megjegyezték, hogy Ponder volt az egyetlen nő a csatornánál, aki szót emelt a nemek közötti egyenlőség érekében, különösen, ha a sportról van szó. Kiemelték azt is, hogy az ESPN korábbi személyiségét, Sage Steele-t is hasonló módon rúgták ki, miután konzervatív véleményt fogalmazott meg.

Tehát az ESPN kirúgja [Sam Pondert], az egyetlen nőt a csatornánál, aki [nyilvánosan] kimondta, hogy a férfiaknak nincs helyük a női sportokban

- posztolta az a Riley Gaines úszó, aki újabban már politikai aktivistaként nyilvánul meg a transznemű sportolókkal szemben és a nők védelme érdekében. 

A lap emlékeztet, legutóbb Ponder gratulált Angela Carini olasz bunyósnak, amiért nem volt hajlandó nyilatkozni az algériai Imane Khelif elleni brutális olimpiai mérkőzése után. Mint ismert, a női bokszoló 46 másodperc után feladta a férfival való küzdelmet a párizsi olimpián. 

Az Eurosport videója ide kattintva tekinthető meg.

Khelif helyzete azért is volt érdekes, mert korábban megbukott egy biológiai teszten, és ki is zárták őt a női mezőnyből.

ELÉG, ezt kellene mondanunk mindannyiunknak!!! Büszke vagyok erre a nőre

- írta Ponder Cariniről

Fotó: Fabio Bozzani /Anadolu via AFP

Később már a következő gondolatát osztotta meg a követőivel: "Alig mondtam valamit nyilvánosan [erről] a kérdésről, és nagyon sokan megállítottak az utcán, hogy köszönetet mondjanak, plusz meséltek nekem történeteket [olyan lányokról], akik félnek beszélni, mert attól tartanak, hogy elveszíthetik a munkájukat - gyűlölködőnek nevezik őket".

Hozzátette: 

Nem gyűlölet, ha a lányok számára igazságosságot követelünk a sportban.

Emellett a kirúgásának egyik oka lehetett az is, hogy a sportkommentátor minden jót kívánt Donald Trumpnak, a republikánusok elnökjelöltjének azt követően, hogy egy sikertelen merényletet követtek el vele szemben. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!