Elfogták a németországi késes terroristát

Solingen, Németország, terrortámadás, késelés
Fotó: Northfoto/ Gianni Gattus
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint feladta magát.
Vágólapra másolva!

Herbert Reul, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány belügyminisztere megerősítette az elfogást az ARD közszolgálati televíziónak. Részleteket nem közölt, de a Bild és a Spiegel német hírportálok arról számoltak be, hogy a vérfoltos, piszkos ruhában lévő terrorista feladta magát, írja a BBC. Egy 56 és 67 éves férfit és egy 56 éves nőt gyilkolt meg, több ember még válságos állapotban van.

Ez volt a harmadik letartóztatás szombaton, a Németországot sokkoló késeléses támadást követően. Nem sokkal korábban a rendőrség közölte, hogy egy férfit a támadás helyszínéhez közeli menekültközpontban vettek őrizetbe. A Bild című lap arról számolt be, hogy a különleges egység (SEK) emberei megrohamozták a menekültközpontot, és letartóztattak egy gyanúsítottat. Azt írta, hogy az épület mintegy 300 méterre található a Fronhoftól - Solingen központi piacterétől -, ahol péntek este embereket késeltek meg. A letartóztatásra néhány órával azután került sor, hogy egy 15 éves fiút őrizetbe vettek. A hatóságok szerint tudott a támadásról.

Az Iszlám Állam szombaton magára vállalta a terrortámadást. A terrorista véletlenszerűen szúrt meg járókelőket egy fesztiválon, amelyen Solingen iparváros alapításának 650. évfordulóját ünnepelték, a "sokszínűség ünnepének" nevezték a rendezvényt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!