Odavannak a svédek a magyar ötletért: Brüsszelbe szállítanák a migránsokat

Vágólapra másolva!
A svéd kommentelők fellelkesültek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfón elhangzott szavain: e szerint, ha Brüsszel továbbra is erővel akarja kikényszeríteni, hogy ne lehessen a magyar határon feltartóztatni a migránsokat, a kormány kész őket Brüsszelbe szállítani. Magyarországot, mint az ismeretes, 200 millió euróra büntette az Európai Bizottság, mert nem engedi be az illegális migránsokat. Továbbá addig, amíg Budapest ezen nem változtat, napi egymillió euróval növekszik a büntetés.
Vágólapra másolva!

A svéd sajtóban is visszhangot kapott a migránsok Brüsszelbe szállítására vonatkozó magyar javaslat, elsősorban Orbán Viktor magyar miniszterelnök fenyegetéseként interpretálva azt. Ugyanakkor a kommentelők jelentős része pozitívan fogadta a hírt. Számos internetező csodálatosnak, vagy épp zseniális ötletnek tartja a migránsoknak biztosítandó egyirányú jegyet Brüsszelbe. 

Többen úgy fogalmaztak, Magyarország helyesen cselekszik, amikor ellenáll a valóságtól elszakadt brüsszeli bürokratáknak, hozzátéve, hogy Svédországnak is követnie kellene a példáját. 

A Samnytt hírportál cikke alatt - melyet a Magyar Nemzet szemlézett - a kommentelők között valaki azt írta, hogy 

Orbán tényleg egy rátermett férfi. Ez volt a legfelemelőbb dolog, amit hosszú idő óta olvastam. Magyarok, ha olvassátok ezt, ne feledkezzetek el emlékeztetni Orbánt, hogy Ursula ajtaja előtt is tegyen le egy bandányi migránst!

Egy másik kommentelő a svéd nemzetiségű uniós belügyi biztos, Ylva Johansson lakhelyénél javasolná ugyanezt tenni. Az egyik vélemény szerint Orbán Viktor az egyetlen értelmes vezető az EU-n belül. Egy másik bejegyzésben egészen kemény véleményt is megfogalmaz az egyik olvasó: 

Engedjék szabadon a migránshordákat az EU Parlament előtt! Agresszív és elégedetlen afrikai férfiakat és harcias arabokat a Közel-Keletről. Ha a globalista, társadalomromboló brüsszeli bolondok Európába akarják ezeket az egyéneket, akkor kapják meg személyesen. Hajrá, keményen, Orbán Viktor!

Ehhez kapcsolódik egy másik, facebookos csoportban megfogalmazott vélemény: „Ez az, amit minden EU-tagországnak tennie kell. Ha Brüsszelben kezd majd összegyűlni százezer migráns, az változást kényszeríthet az EU migrációs politikájában. Orbán nagyon-nagyon jól tette és teszi, hogy meg akarja állítani a migránsinváziót Európa felé.”

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!