UFO-hívő szekta ingatlanjait árulják több milliárdért Brooklynban

Vágólapra másolva!
Egy ókori egyiptomi motívumokkal borított brooklyni épület került fel az ingatlan piacra. Az épület nem csak külsejét tekintve tér el a megszokottól, korábban egy UFO-hívő szekta otthona volt, amelynek vezetője azt állította, hogy ő az űrből jött isten.
Vágólapra másolva!

A Bushwick Avenue és a Hart Street sarkán álló 5000 négyzetméteres templom és a hozzá tartozó három emeletes lakókomplexum és könyvesbolt korábban a Nuwaubian vallási mozgalom közösségi központjaként, gyülekezőhelyeként és imahelyeként működött. Az ingatlanokat jelenleg 6 millió dollárért (2 milliárd forint) árulják.

A Nuwaubian vallási mozgalom alapvetően a fekete felsőbbrendűségi eszméket hangoztatja, de jellemzi az egyiptomi piramis imádat, az UFO-kba vetett hit, és még számos egyéb aspektus keverékét olvasztotta magába.

A csoport az 1970-es és 80-as évekbeli csúcspontján több tucatnyi ingatlant birtokolt a szomszédos utcákban, köztük 20 lakóházat, amelyekben 500 ember lakott, valamint könyvesboltot, egy ruházati boltot és egy szupermarketet.

A jelenleg eladásra kínált épületegyüttes az ingatlannyilvántartás szerint a mozgalom utolsó tulajdona.

Jelenleg az egyemeletes templomot rendezvények helyszínéül használják, bár a város építésügyi hivatalához 2013 óta több panasz is érkezett, amelyek szerint a tulajdonosok nem rendelkeztek megfelelő használati engedéllyel – írja a New York Post.

A Nuwaubian Nation mozgalmát 1970 körül Senab York irányította, aki állítólag arra kényszerítette a követőit, hogy adják fel a vagyonukat és dolgozzanak ingyen - akik pedig nem teljesítették ezt, azokat megverték.

A szektavezér és számos követője végül a Georgia állambeli Putnam megyébe költözött, ahol 975 000 dollárért épített egy hatalmas, két piramisból álló, Tama-Re nevű tábort 

– a hírek szerint egy olyan UFO eljövetelének fogadására, amely „2003-ban látogatja meg a Földet, és magával visz 144 000 kiválasztott embert”. 

A szövetségi hatóságok 2002-ben razziát tartottak a georgiai táborban, és Yorkot később több mint 130 év szövetségi börtönbüntetésre ítélték többszörös zsarolás és gyermekmolesztálás miatt.
Jelenleg az ADX Florence szupermax börtönben tölti napjait, ahol más hírhedt rabok, például a mexikói drogbáró és a Sinaloa-kartell egykori vezetője, El Chapo is raboskodik.

Legutóbb 107 milliárd forintért árultak Los Angeles-ben egy luxusházat, melynek saját tekepályája és még mozija is van. Tavaly pedig 17 milliárdért adta el londoni rezidenciáját egy kőgazdag sejk.


 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!