Szelfizés közben zuhant le a hegyről egy cseh sportolónő

Vágólapra másolva!
A baleset a bajor hegyekben történt, amikor egy fiatal cseh sportolónő éppen szelfit próbált készíteni, azonban eddig tisztázatlan körülmények között lezuhant a szikla pereméről.
Vágólapra másolva!

Egy profi tornászlány a halálba zuhant, miközben egy szelfit készített a Disney Csipkerózsikáját megihlető kastélyban tett látogatása során - írja a Bors. A 23 éves cseh sportoló, Natalie Stichova hat nappal azután halt meg, hogy augusztus 15-én közel 80 métert zuhant a németországi Bajorországban található Tegelberg hegyről. 

A tragikus zuhanás a festői Neuschwanstein-kastély közelében történt, amikor fényképezni próbált.

 Natalie egyik barátja elárulta, hogy a fiatal nő nagyon közel ment a hegy széléhez, amikor egyszer csak megcsúszott, miközben a kastély előtt állítgatta a kameráját.

Körülbelül 80 méter magasból zuhant le. Soha nem fogjuk megtudni, hogy megcsúszott-e, vagy a szikla peremének egy darabja tört le

- mondta Natalie névtelenséget kérő barátja. A fiatal nőt két ismerőse és barátja, David kísérte el, amikor a végzetes baleset megtörtént. A helyi média arról számolt be, hogy Natalie kezdetben súlyos sérülésekkel élte túl a megrázó zuhanást, és helikopterrel azonnal kórházba szállították. Ám családja kérésére augusztus 21-én lekapcsolták a gépi lélegeztetésről, mivel visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett. A fiatal nő hazájában ismert sportoló volt, és nemrégiben maga is elkezdte edzeni az utánpótláskorú sportolókat. Klubja, a Sokol Pribram Sports Gymnastics egy szívszorító közleményben búcsúzott tőle:

 

− Mély fájdalommal jelentjük be, hogy csodálatos barátunk, tornászunk és edzőnk, Natalka Stichova egy tragikus baleset következtében örökre távozott közülünk. Natalka rövid élete során mindig mosolygott, és mi így fogunk rá örökké emlékezni.


Ez már a második halálos kimenetelű baleset a történelmi Neuschwanstein kastély közelében, miután a 31 éves Troy Bohling tavaly júniusban megerőszakolta és meggyilkolta a 21 éves Eva Liut, majd egy közeli szakadékba lökte őt és barátnőjét, a 23 éves Kelsey Changot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!