A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Visszavonták a szeptember 11-i terroristákkal kapcsolatos megállapodást

joebiden
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Visszalépett a Biden-adminisztráció a pénteken attól a vádalkutól, amelyben a Pentagon ügyészei megegyeztek a szeptember 11-i terrortámadások mögött álló három terroristával, hogy elkerülhetik a halálbüntetést.
Vágólapra másolva!

Lloyd J. Austin védelmi miniszter egy szűkszavú bejegyzésben visszavonta a nemzeti felháborodást kiváltó halálbüntetést megúszó megállapodást. 

A 9/11 ötletgazdája, Khalid Shaikh Mohammad, Walid Muhammad Salih Mubarak Bin 'Attash és Mustafa Ahmed Adam al Hawsawi ügyében döntöttek.

Parancsában Austin felmentette a katonai bizottság tisztjét, aki aláírta az eredeti vádalkukat - írja a Foxnews.

„Azonnali hatállyal, felhatalmazásom gyakorlása során ezúton elállok attól a három előzetes megállapodástól, amelyeket Ön 2024. július 31-én írt alá” 

– áll a honvédelmi miniszter levelében. 

Lloyd Austin amerikai védelmi minisztere.
Fotó: SIMON WOHLFAHRT / AFP

Arra azonban nem adtak magyarázatot, hogy miért most lépnek vissza, miért nem az előtt tették mielőtt az ügyleteket aláírták és nyilvánosságra hozták.

 

A terroristákat azzal vádolják, hogy kiképzést, pénzügyi támogatást és egyéb segítséget nyújtottak annak a 19 terroristának, akik utasszállító repülőgépeket térítettek el, és a New York-i World Trade Centerbe,  2001. szeptember 11-én.

A támadásokban közel 3000 ember halt meg az Egyesült Államok történelmének legszörnyűbb támadásában . Az áldozatok szerettei felháborodásukat fejezték ki az alku hírére. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!