Szijjártó Péter üzent Brüsszelnek a venezuelai fejlemények ügyében

Vágólapra másolva!
A külügyminiszterek tanácsának jövő heti ülésén azt fogom szorgalmazni, hogy az Európai Unió az eddigieknél bátrabb, határozottabb és karakteresebb álláspontot foglaljon el a venezuelai fejlemények ügyében - írta a Facebookon közzétett bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután telefonon beszélt a venezuelai ellenzék vezetőjével, María Corina Machadóval.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető felidézte, hogy a közelmúltban lezajlott venezuelai elnökválasztás körülményei folyamatos vitatémát szolgáltatnak a nemzetközi politikában. 

A mai napon telefonon beszéltem a venezuelai ellenzék vezetőjével María Corina Machadóval, beszélgetésünk során egyetértettünk a szuverenitás, a szabadság, a szabad választások és a demokratikus alapértékek tiszteletben tartásának fontosságában

 - fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: elmondta Machado asszonynak, hogy a magyar nemzet történelmét végigkísérik a szabadságért és a szuverenitás megőrzéséért vívott harcok, az elnyomók elleni küzdelem és a szabadság iránti szeretet. 

Biztosítottam őt arról, hogy a külügyminiszterek tanácsának jövő heti ülésén azt fogom szorgalmazni, hogy az Európai Unió az eddigieknél bátrabb, határozottabb és karakteresebb álláspontot foglaljon el a venezuelai fejlemények ügyében

 - zárta bejegyzését Szijjártó Péter. 

A közelmúltban lezajlott venezuelai elnökválasztás körülményei folyamatos vitatémát szolgáltatnak a nemzetközi...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2024. augusztus 23., péntek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!