A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A világ legritkább majmai születtek meg a Chesteri Állatkertben

Vágólapra másolva!
Ikermajmok születtek a Chesteri Állatkertben. Ráadásul igen ritka gyapjas tamarinok.
Vágólapra másolva!

A chesteri állatkert közölte, hogy az ikreket Leo és Treat szülei öt hónapos vemhesség után hozták világra. Születésükkor 10 centiméter hosszúak voltak, és 40 grammot nyomtak, így körülbelül akkorák voltak, mint egy golflabda - számolt be az állatkert.

Mike Jordan, az állatkert állat- és növényvédelmi igazgatója elmondta, hogy 

születésük nagyon fontos a fajfenntartás szempontjából.

A Warrington Guardian szerint ezek a majmok Kolumbia északi részén, egy kis területen őshonosak, ahol eredeti élőhelyüknek mindössze 5 százaléka maradt érintetlen a fakitermelés miatt. Ennek eredményeként a faj kritikusan veszélyeztetettként szerepel a Nemzetközi Természetvédelmi és Természetvédelmi Unió (IUCN) vörös listáján. Becslések szerint 

mindössze 2000 példány maradt a vadonban, így a Föld egyik legritkább főemlősfaja.

Az állatkerti természetvédők szerint a majmokat a homlokuktól a vállukig húzódó fehér sörényük miatt nevezik gyapjas tamarinoknak - írja a BBC.

Az igazgató elmondta: 

Az anya és az apa megosztották a szülői feladatokat, és ennek eredményeként a kicsik mindketten jól érzik magukat.

 Hozzátette, 
"a kicsik még túl aprók ahhoz, hogy biztosan meg tudjuk állapítani, hogy hímek vagy nőstények, de néhány hónap múlva biztosan tudni fogjuk, amikor megnő az önbizalmuk, és elkezdik önállóan felfedezni a fák tetejét.".
 

A gyapjas tamarinok arckifejezéseket és több mint 38 különböző hangot használnak a kicsinyeik hívására, területük védelmére és ezzel figyelmeztetik a családtagokat a ragadozók veszélyére.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!