A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tengerbe zuhant egy repülőgép egy franciaországi légi bemutatón, a pilóta meghalt - videó

Képünk illusztráció!
Fotó: Emmanuel DUNAND / AFP
Vágólapra másolva!
A Földközi-tengerbe zuhant pénteken egy magántulajdonban lévő, sugárhajtású repülőgép, amely a dél-franciaországi Lavandou település melletti légi bemutatón vett részt, a pilótát holtan találták - közölték a francia hatóságok.
Vágólapra másolva!

A légi bemutató a II. világháborús szövetséges hatalmak provence-i partraszállásának 80. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségsorozat része volt. A francia légierő közlése szerint a szerencsétlenül járt gép Fouga Magister típusú volt, és nem hozzájuk tartozott, hanem egy magánszervezeté volt. 

A baleset miatt a bemutató hátralévő részét már nem tartották meg. Később a kutató-mentő csapat megtalálta a pilóta holttestét.

Két nappal korábban összeütközött a francia légierő két vadászgépe az ország keleti részén, és egy tanulópilóta, valamint az oktatója is meghalt.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy repülős mutatvány tragédiával végződött Bangladesben májusban. Egy vadászgép pilótája alacsony magasságban háromszoros forgás után lepattant a kifutópályáról. A hivatalos közlemény szerint a repülőgép mechanikai meghibásodás miatt zuhant le, az incidensről készült felvételeken azonban úgy tűnik, hogy a balesetet egy kockázatos mutatvány okozta.

Korábban arról is írtunk, hogy szereplési vágyból okozott repülőgép-szerencsétlenséget egy eszetlen youtuber is egy nemzeti park felett. A pilóta soha többé nem vezethet repülőgépet.

Áprilisban Ráckeresztúron történt halálos légi katasztrófa - egy hetente arra repülő akrobata pilóta volt az áldozat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!