A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kamala Harris alelnökjelöltje többször hazudott a részegen vezetése miatti letartóztatásáról

Tim Walz
Fotó: MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Tim Walzot, a demokraták alelnökjelöltjét 1995. szeptember 23-án ittas vezetésért és gyorshajtásért letartóztatták, miután megállította egy nebraskai rendőr, mert a meghatározott 88 kilométer/óra sebességkorlátot jelentősen átlépve, 154.50 km/h sebességgel hajtott. A bírósági jegyzőkönyvekből kiderült, hogy miután a rendőr alkoholt érzett az akkor középiskolai tanárként dolgozó férfi leheletén, egy alkoholtesztet is elvégeztetett rajta melyen megbukott. Walznak az éjszakát rács mögött kellett eltöltenie, majd pedig beismerte, hogy ittasan vezetett. Amíg a 2006-os kongresszusi választási kampánya során még a csapata mindezt letagadta, addig a CNN mostanra kijelentette, hogy az esetről a politikus utólag hazudott.
Vágólapra másolva!

A CNN jelentése elismeri, hogy Kamala Harris alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai demokrata kormányzó a kongresszusi kampánya során többször is hazudott az 1995-ös letartóztatásáról, amikor gyorshajtásért az éjszakát rács mögött töltötte - számolt be a Daily Wire

A 2006-os kongresszusi választások során ugyanis Walz kampánycsapata többször is azt állította, hogy a férfi nem volt ittas állapotban, hanem csupán azért állították meg, és azért bukott meg a helyszíni józansági teszten, mert állítólag a Nemzeti Gárdában töltött szolgálata miatt halláskárosodást szenvedett.

A CNN szerint 

"ebből semmi sem volt igaz".

A riportjukban részletesen ismertette azokat a hazugságokat, amelyek akkoriban különféle sajtótermékekben és médiumokban megjelentek. A New Elm Journal nevű helyi újság például a következőket közölte: Meredith Salsbery, a Walz-kampány kommunikációs igazgatója szerint Walz nagyothalló volt, ami annak köszönhető, hogy évekig tüzérségi katona volt a hadsereg nemzeti gárdájában, és nehezen hallotta a rendőrt.

A Post Bulletin nevű lap még az is szerepelt, hogy a férfi ugyan gyorshajtott, viszont nem volt részeg, csupán egyensúlyzavara volt, mely előfordul a siket embereknél. A bíró végül ejtette az ittas vezetés vádját Walz ellen, és még a rendőrt fedte meg, amiért nem vette észre, hogy Walz süket. 

Mint ismert, a napokban egy döbbenetes videó került elő arról, ahogy 2019-ben egy radikális iszlamista vezetőt, Asad Zamant dicsért Kamala Harris alelnökjelöltje, miután beszédet mondhatott a minnesotai kormányzói beiktatásán. 

Az iszlamista a ceremónián a „társadalmi igazságosságról” szónokolt, a közösségi médiában azonban többek között Hitlert dicsőítő filmet népszerűsített és lelkesen üdvözölte a Hamász palesztin terrorszervezet által Izrael ellen elkövetett támadást.

Zaman a nyíltan a Muszlim Testvériséghez kötődő Amerikai Muszlim Társaság Minnesotai ügyvezetője. Úgy tudni a szervezetnek a Walz-kormányzat pénzt is - százezer dollárt - adományozott. A demokrata kampánystáb azonban hevesen tagadja, hogy az alelnökjelöltnek köze lenne a muszlim vezetőhöz.

A kormányzó és Zaman úr között nincs személyes kapcsolat. Walz kormányzó határozottan elítéli a Hamász terrorizmusát

– idézi Lauren Hitt, a Harris–Walz-kampány szóvivőjének szavait a Newsweek amerikai magazin.

Azonban nemrég előkerült egy videó, amelyben Walz arról áradozik, hogy mennyit tanult Zamantól az együtt töltött idő alatt.

Ahogyan azt az Origo korábban megírta, nemrégiben Walz "furcsának" nevezte Trumpot és J.D. Vance-t is. A Trump-kampány válaszul Walzot liberális politikája és nézetei miatt szidta, amelyek szerintük tökéletesen kiegészítik Harris nézeteit.

Miközben Walz úgy tesz, mintha támogatná a Heartlandben élő amerikaiakat, amikor a kamerák előtt áll, úgy véli, hogy a vidéki Amerika 'többnyire tehenekből és sziklákból áll' 

- mondta Karoline Leavitt, a Trump-kampány országos sajtótitkára. Leavitt úgy folytatta, hogy ha Walz nem mondja el a választóknak az igazságot, akkor majd mi elmondjuk: 

Kamala Harrishez hasonlóan Tim Walz is veszélyesen liberális és a Harris-Walz-féle kaliforniai álom minden amerikai rémálma

- írja a Fox.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!