Több mint 200 illegális migránst tartóztattak fel a La Manche-csatornán

Migránsok úton az Egyesült Királyságba
Vágólapra másolva!
A francia parti őrség 48 óra alatt 223 migránst tartóztatott fel útban Franciaországból Nagy-Britanniába a La Manche-csatornán - közölték szombaton a francia hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az illegális bevándorlókat szállító túlzsúfolt bárkák közül több is bajba került, az embereket ezért mentőhajókkal kellett az észak-franciaországi Boulogne és Dunkerque kikötőibe szállítani.

A migránsok közül többen már a vízben, vagy az ár által körülzárt homokpadokon voltak a mentés idején,

többen azonban elutasították a parti őrség segítségét, mert mindenáron folytatni akarták a veszélyes átkelést úticéljuk, Nagy-Britannia felé.

Az illegális bevándorlás megfékezése az idei brit választási kampány egyik kiemelt témája volt. Keir Starmer, akinek Munkáspártja a július eleji voksoláson győzelmet aratott, hivatalba lépését követően közölte, hogy nem kívánja végrehajtani a migránsok ruandai áttelepítési programját, amelyet az előző kormány dolgozott ki. Starmer ehelyett az embercsempész bandák elleni fellépést szorgalmazta, amelyek a migránsoktól fejenként több ezer eurót vesznek el, hogy megszervezzék a veszélyes tengeri átkelést.

London mindemellett francia segítséggel próbál úrrá lenni a problémán, és kormánya milliós összegeket fizet ezért Párizsnak. Starmer legutóbb csütörtökön egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel a kérdésről.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!