A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

További zavargásokra készülnek az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
Bár a tegnapi tüntetések viszonylag békésen zajlottak, de további zavargásokra számítanak az Egyesült Királyságban. A brit rendőrséget készenlétbe állították.
Vágólapra másolva!

Tovább folytatódnak a zavargások Nagy-Britanniában, miután Angliában egy 17 éves ruandai migráns megkéselt három kislányt Southportban. A helyzetet az is eszkalálta, hogy a rendőrség megpróbálta eltitkolni a lányokat megkéselő férfi migráns hátterét. A férfit letartóztatták.

Amikor a késelőről kiderült, hogy bevándorló a britek országszerte utcai tüntetéseket szerveztek, mire válaszul az erőszakos migránsbandák sorozatos ellendemonstrációba kezdtek. A felek késekkel, botokkal, fejszékkel, kövekkel és egyéb tereptárgyakkal támadtak egymásra, nem sokkal később a rendőrség is beszállt a zavargásokba. A hatóságok egész hétvégére zavargásokra számítottak. Múlt péntek este Sunderlandet gyújtották fel a randalírozok. Felgyújtottak egy rendőrőrsöt, és kifosztottak üzleteket, miközben a téglákkal és rakétákkal támadtak a rendfenntartókra

A rendészeti miniszter további zavargásokra figyelmeztet
Miközben Sir Mark Rowley, a Met rendőrfőnöke sikeresnek értékelte a tegnap estét, Diana Johnson rendészeti miniszter óvatosságra intett.

Megnyugtató, hogy nem volt olyan mértékű rendbontás és bűnözés az utcáinkon, mint a korábbi napokban

- mondta a Sky Newsnak

de nyilvánvalóan ez csak a kezdet.

"A következő napok eseményeiről további információk állnak rendelkezésre, figyelemmel kell követni, hogy mi fog történni."

A tegnap esti ellentüntetésekről a BBC-nek azt mondta, hogy azok "összességében békésen zajlottak".

A rendőrség a southporti támadások óta a leginkább erőszakos éjszakára készült tegnap este, ugyan 100 helyszínen terveztek tüntetéseket. Az Al Jazeera szerint több százan tüntettek Liverpoolban, Birminghamban és Bristolban is, de tüntetők tömege jelent meg London utcáin is. A Stand Up To Racism és más csoportok válaszul ellentüntetéseket terveztek - számolt be a Reuters.

A Met Police vezetője szerint razziákat tartottak ma reggel, hogy letartóztassák az elmúlt napok erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított elkövetőit. 

A rendőrség több mint 400 embert tartóztatott le a múlt hétfőn Southportban is, a kormány ígéretet tett arra, hogy büntetőeljárás alá vonja a rendbontás felelőseit, beleértve azokat is, akik a közösségi médiát használják erőszakra. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!