A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Újabb melegrekord dőlt meg

Japán,meleg,rekord
Hordozható ventilátorral hűsíti arcát egy nő Tokióban, ahol a hőmérséklet 40 Celsius-fok fölé szökött 2018. július 23-án
Vágólapra másolva!
Az idei július volt a legmelegebb Japánban a feljegyzések 126 évvel ezelőtti kezdete óta. Ebben a hónapban Tokióban 3647 embert szállítottak kórházba hőgutával. Április óta 59 ember halt meg hőguta miatt a szigetországban.
Vágólapra másolva!

Már a második egymást követő júliusban dőlt meg a hőmérsékleti rekord Japánban, az idei volt a legmelegebb az országban a feljegyzések 126 évvel ezelőtti kezdete óta - írja az MTI.

A hónapban Tokióban rekordszámú, 3647 embert szállítottak kórházba hőgutával.

A havi átlaghőrmérséklet 2,16 Celsius-fokkal haladta meg az 1991 és 2000 közötti évek júliusi átlagát, megdöntve a tavaly júliusban felállított rekordot, amely 1,91 fokkal volt magasabb a sokévi átlagnál. A japán meteorológiai szolgálat hangsúlyozta, hogy idén júliusban az egész országban a sokévi átlagnál jóval magasabb hőmérsékleteket észleltek.

Idén júliusban először a Tokiótól délnyugatra fekvő Sizuoka prefektúrában mértek 40 fokot meghaladó hőmérsékletet,

amely jelentősen meghaladja a Japánban a rendkívüli hőség küszöbértékének számító 35 fokot. Az ország 914 meteorológiai állomásán 3509 alkalommal mértek ennél nagyobb hőmérsékletet. A korábbi rekordot 2018 júliusában regisztrálták, akkor 3126 esetet jegyeztek fel.

Habár sok ponton megdőlt a helyi melegrekord, és a Tocsigi kormányzóságban fekvő Szanóban július 29-én 41,0 fokot mértek, az országos melegrekord nem dőlt meg, mert 2018 júliusában Kumagajában és 2020 augusztusában Hamamacuban ennél egytized fokkal melegebbet mértek.

Április óta 59 ember halt meg hőguta következtében a szigetországban 

- közölte a japán katasztrófavédelem. A városok utcáin megszokottá vált, hogy az emberek napernyőt tartanak a kezükben vagy hűsítő nyakpántot viselnek.

Japán,meleg,rekord
Hordozható ventilátorral hűsíti arcát egy nő Tokióban, ahol a hőmérséklet 40 Celsius-fok fölé szökött 2018. július 23-án

Az előrejelzések szerint augusztusban is folytatódik a hőség Japánban, ezért a hatóságok felszólították az embereket a további védekezésre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!