A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A britek túl messzire mentek, átlépték Moszkva vörös vonalát

Vágólapra másolva!
Mint ismertté vált, az oroszországi Kurszk régióban zajló hadművelet során az ukrán hadsereg Nagy-Britanniából kapott drónokat használ. Az információk szerint ezek az eszközök kulcsszerepet játszanak az offenzívában. Korábban kiderült, hogy brit Challenger 2-es harckocsikat is használnak Oroszországban az ukránok.
Vágólapra másolva!

Az oroszországi Kurszk régióban zajló hadművelet során az ukrán hadsereg Nagy-Britanniából kapott drónokat használ, amelyek kulcsszerepet játszanak az offenzívában – számol be minderről a Meduza

orosz-ukrán háború, Oroszország, Ukrajna, drón, katona, Zaporizzsja, front
Az ukrán nemzeti gárda 15. zászlóaljának katonája Leleka ukrán felderítő drónt visz a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen húzódó orosz front közelében 2024. július 29-én
Fotó: MTI/AP/Andrij Andrijenko

A lap megjegyzi, hogy korábban már ismertté vált az, hogy az ukrán hadsereg az oroszországi Kurszk régióban végrehajtott hadművelet során brit Challenger 2 harckocsikat használt.

Keir Starmer vezette új brit kormány úgy döntött, hogy engedi az Egyesült Királyság által átadott fegyverek használatát, beleértve Oroszország nemzetközileg elismert területét is.

Büszkének kell lennünk, hogy nyújtottunk valamit, ami segít Ukrajnának megvédeni magát”

 – kommentálta az új megközelítést egy kormányzati forrás.

Ahogy írják, az egyetlen brit fegyver, amely még nem használható orosz területen, az a híres Storm Shadow rakéták. A brit kormány támogatja a tilalom feloldását, de egyes források szerint  a szövetségesek álláspontja miatt ezt még nem teheti meg. Brit tisztviselők és szakértők úgy vélik, európai szövetségeseiket túlságosan aggasztják, hogy eszkalációt válthatnak ki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!