A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ukránok tomboltak és gyújtogattak a horvát tengerparton - videó

Vágólapra másolva!
Három ukrán állampolgár ellen emeltek vádat, akik az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében gyújtogattak; a tűzben 22 hajó megsemmisült.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek három ukrán állampolgár ellen, akik még májusban Horvátországban, az Isztriai-félszigeten szándékosan okoztak tüzet, melyben 22 hajó pusztult el.

A hatóságok rekonstruálták a eseményeket, melyből a bűnügyi szakértők megállapították, hogy a három ukrán állampolgár – két 25 és egy 28 éves férfi – május 14-én Lengyelországból érkezett Horvátországba. Leparkolták autójukat valahol Medulin környékén, majd gyalog indultak a jachtkikötőbe

– írja a Magyar Nemzet a horvát Jutarnji List napilap alapján.

A térfigyelő kamerák által készített felvételeken az látható, ahogyan az egyik elkövető átbújik a kerítés alatt, míg a többiek őrködnek.

A fiatal férfi hajnal négy órakor az egyik jachtra egy gyúlékony anyaggal teli üveget dobott, az ott keletkezett tűz pedig átterjedt a többi hajóra, összesen 34-re, amelyek közül 22 teljesen megsemmisült. A hatóságok közlése szerint a tulajdonosoknak okozott károk értéke meghaladta a kétmillió eurót.

A hatóságok körözést adtak ki az ukránok ellen, akikről feltételezik, hogy az esetet követően elhagyták az országot.

Horvátország az egyik legnépszerűbb európai idegenforgalmi célpont és kedvelt hajózási hely. A kiégett hajók tulajdonosai között külföldiek is voltak. A rendőrség azzal a hajóval kapcsolatban, amelyre a Molotov-koktél dobták, csak annyit közölt: pulai jelzést viselt és egy 65 éves ember tulajdonában állt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!