A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Üres üzleteket használnak kannabisz termesztésére Angliában

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint a drogbandák üres üzlethelyiségeket foglalnak el illegális kannabisztermesztésre az Egyesült Királyságban. A városközpontokban található üres kocsmákat, irodaházakat, kávézókat és éjszakai klubokat veszik célba a bandák. A dél-walesi Newportban egy korábbi áruházban több mint 3000 kannabisznövényt termesztettek, amelyek becsült értéke 2 millió font (9,2 millió forint). Dübörög a biznisz, mert a bérbeadók is szemet hunynak.
Vágólapra másolva!

Richard Lewis rendőrfőnök szerint a kereskedelmi ingatlanok vonzó lehetőséget biztosítanak a bűnözők számára, mivel a főutcákon éjszaka kevés az aktivitás. Figyelmeztetett arra, hogy a büntetés azokra a bérbeadókra, ingatlanügynökökre és kereskedőkre is kiterjed, akik szemet hunynak. 

A hatóságok felszólították az embereket, hogy jelentsék, ha bármi gyanúsat látnak a főutcán, például ha az ablakok be vannak reteszelve, fények világítanak vagy emberek táboroznak odakint, mivel túl meleg van ahhoz, hogy az épületben maradjanak.

Newportban a tanács és a rendőrség közösen létrehozott egy adatbázist azokról az épületekről, amelyeket bandák használhatnak. A rendőrség olyan bérbeadók ellen is eljárást indított, akik esetleg szemet hunytak.

THAILAND - DAILY LIFE CANNABIS
Képünk illusztráció!
Fotó: Hans Lucas via AFP / Hans Lucas via AFP/Valeria Mongelli / Hans Lucas

Lewis így folytatta: 

Az ilyen helyek bérbeadói ellen is eljárást indítottunk, akik a legjobb esetben is szemet hunynak a történtek felett. Láttunk már büntetőeljárást ingatlanügynökök, villanyszerelők és olyan emberek ellen, akik elősegítették ezt a kereskedelmet.

Idén júniusban razziát tartottak egy elhagyatott édességboltban Droitwichben is, ahol a rendőrség 600 kannabisz növényt talált. Mindez a tavalyi, Nagy-Britannia-szerte végrehajtott nagyszabású razzia után történt, amelynek során több mint 1000 kannabiszfarmon tartottak razziát és mintegy 1000 gyanúsítottat tartóztattak le. 

Júniusban a Mille hadműveletben, amely Anglia, Wales és Skócia valamennyi rendőri szervét érintette, 200 000 tő kannabiszt, 15-20 fegyvert és több mint 40 egyéb tárgyat foglaltak le.

Mintegy 11 000 rendőr vett részt a rajtaütésben, amelynek során rengeteg készpénzt is lefoglaltak. Steve Jupp, a Nemzeti Rendőrfőnöki Tanács bűnözésért felelős vezetője így nyilatkozott: 

Ez az akció nemcsak jelentős mennyiségű bűncselekményt szakított meg sikeresen, hanem az összegyűjtött információk a jövőben országszerte segíteni fogják a bűnüldözést.

Az ONS szerint 1995 óta a kannabisz a leggyakrabban használt kábítószer Angliában és Walesben - írta a Daily Mail.

Korábban arról is írtunk, hogy egy brit bűnbanda elfoglalta egy Premier League-sztár otthonát, az épületben pedig kannabiszt termesztettek. Óriási mennyiségű, 56 milliárd forintnyi kannabiszt foglaltak le az Egyesült Királyságban tavaly júliusban is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!