A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Egyre kevésbé bíznak az emberek az amerikai titkosszolgálatban

titkosszolgálat, secretservice, usa, joebiden
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikaiak elvesztették bizalmukat a titkosszolgálatban a Trump elleni merényletkísérlet után, derült ki egy friss felmérésből. 29 százalékuk abban sem biztos, hogy az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma teljes és tisztességes vizsgálatot fog végezni a merényletkísérlet ügyében
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak a Trump volt elnök ellen elkövetett merényletkísérlet miatt kezdik elveszíteni bizalmukat a titkosszolgálat azon képességében, hogy megvédje a politikai jelölteket.

TRUMP, Donald
A Trump elleni merényletkísérlet heves bírálatokat váltott ki a titkosszolgálattal szemben
Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar

Mint ismert, Trumpra rálőttek egy július 13-i gyűlésen a pennsylvaniai Butlerben. A 20 éves Thomas Matthew Crookst, akinek lövése súrolta az elnökjelölt fülét, a titkosszolgálat lelőtte a helyszínen. A halálos áldozatot is követelő merénylet ugyanakkor heves bírálatokat váltott ki az ügynökséggel szemben. 

Az Associated Press/ NORC Research Center friss felmérése szerint 

az amerikaiak 28 százaléka „nem nagyon” vagy „egyáltalán nem” bízik abban, hogy a titkosszolgálat továbbra is képes ellátni a feladatát.

A válaszadók 40 százaléka mondta azt, hogy „valamennyire” bízik még ebben. 

A felmérésből az is kiderült, hogy 

az amerikaiak 29 százaléka nem bízik abban sem, hogy az amerikai belbiztonsági minisztérium „teljes körű és tisztességes vizsgálatot” folytat a merényletkísérlet ügyében. 

Az amerikaiak mindössze 36 százaléka mondta, hogy nagyon bízik benne.

A Trump család egyébként kiállt a titkosszolgálat mellett – emlékeztet a New York Post amerikai hírportál. 

Lara Trump, Trump menye és a Republikánus Nemzeti Bizottság társelnöke a The Postnak nyilatkozva elmondta, hogy továbbra is teljes mértékben megbízik az ügynökségben.

Úgy gondolom, hogy az Egyesült Államok titkosszolgálatának emberei a legnagyszerűbb emberek közé tartoznak, akikkel valaha is találkoztam, Eric [Trump] és én négy éven át a titkosszolgálat munkatársai voltunk. A körülöttünk lévő emberek csodálatosak voltak. A munka, amit végeztek, teljesen, 100 százalékig profi volt” 

– mondta Lara Trump egy rövid interjú során a múlt hónapban a republikánus konvención.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!